Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Idén Budapest mellett Baján és Debrecenben is lesz ünnepi, államilag finanszírozott tűzijáték.

„Nagy megtiszteltetés a város minden polgárának, hogy nálunk lesz az országos tűzijáték egyik állomása” - mondta Baja városának polgármestere. A városvezető reméli, hogy sokan jönnek el gyönyörködni a tűzijátékban mind a városból, mind a környékről.

Idén három helyszínen is lesz országos tűzijáték. Baja városa lett az egyik kiválasztott helyszín, mely – a település polgármestere szerint – részben annak köszönhető, hogy Bajának, az EU-elnökség idején, a Duna-stratégia miatt kiemelt szerepe volt. Ezenkívül a bajaiak mindig is híresek voltak arról, hogy ha baj van, összefognak és nagyon szorgalmasak – tette hozzá Zsigó Róbert. „Talán ez a bajaiak megbecsülését is jelenti”.

A budapesti tűzijáték este kilenckor kezdődik, a bajai néhány perccel később (21.07) és 23 percig tart majd. A rakéták a Radnóti kollégium udvaráról indulnak és a tervek szerint ugyanolyan látványosak lesznek, mint a fővárosban.

A tűzijáték mellett természetesen még egyéb érdekes és szórakoztató programok várják az oda látogatókat. Délelőtt 10 órakor kezdődik az V. Utcazenész Fesztivál, amit a gyerekeknek és felnőtteknek szervezett történelmi játékok követnek. Itt az érdeklődők lovagi tornától és apródképzéstől kezdve a láncos buzogány pergetésig mindent megtekinthetnek. Az est folyamán pedig meghallgathatják a Pavarotti Emlékkurzus Zárókoncertjét, ahol Gulyás Dénes és Király Miklós mellett a kurzus hallgatói is fellépnek majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.