Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Október 24. 15:37, szerda | Belföld

Rákot okoz a hűtőmágnes?

Rákot okoz a hűtőmágnes?

Egyesek szerint nem csak mutatós, de veszélyes is lehet!

Egy netes körlevél szerint a manapság olyan divatos hűtőre aggatott mágnesek nagyon is veszélyesek lehetnek az egészségünkre. Te is megkaptad már ezt a levelet?


“FIGYELEM !!!A HŰTŐN LÉVŐ MÁGNESES FIGURÁK NAGYON VESZÉLYESEK A HŰTŐKBEN LÉVŐ ÉTELEKRE!! SZEDD LE MINDET! EZ NEM VICC !!!! NAGYON IS KOMOLY KÍSÉRLETEK EREDMÉNYE !!!


Egy eddig nem ismert veszély a hűtőszekrényekre felragasztott kis díszítő mágnesek. Peres Vicente a Tortosa Unisitea Spain the Almeria professzora írja: “Azért írom le ezeket a fontos kutatásokat, mert nagyon veszélyesek a hűtőben tárolt ételekre. A kísérletek nagyon figyelemre méltóak. Több hónapon keresztül egereket teszteltek. Az egyik csoportnak olyan ételeket adtak amelyek olyan hűtőszekrényben voltak tárolva amelyeken mágnes figurák voltak felragasztva ,a másik csoportnak pedig azokat az ételeket, amelyik hűtőszekrényre semmi mágnest nem volt ragasztva.
Igen meglepő eredmény született. Azok az egerek amelyek a mágneses hűtőből ettek 87% -nak különböző rákos megbetegedése lett, szinte hihetetlen.
A magyarázat a következő: azokra az elektromos készülékekre (hűtőszekrény ,televízió. mosógép,szárító , mosogatógép és még sorolhatnám) amelyekre reá van ragasztva valamilyen mágneses díszítés az nagyobb áramfogyasztást es mágneses teret képez az illető elektromos készülék körül. -Mindnyájunknak van elektromos készülékeinkre felragasztva kis mágneses díszítés ,különösen a hűtőszekrényre, anélkül,,hogy tudnánk milyen veszélyesek.”

Nos, az a helyzet, hogy ebből egy szó sem igaz. AHoax-Slayer, egy legendákkal foglalkozó oldal szerint egyetlen egyetem sem végzett erre vonatkozóan kísérletet. Sőt! A hűtőszekrény közelében nem a hűtőmágnesek generálják a legnagyobb mágneses teret: a hűtő motorjában sokkal nagyobb elektromágnesesség van jelen, valamint a hűtőajtót is egy mágnes „cuppantja” be, ami szintén erősebb az ajtajára felbiggyesztett emlékeknél.

Tehát ha megkaptad az említett körlevelet és annak hatására leszedted a hűtőszekrényedről az összes mágnest, akkor megint bedőltél egy városi legendának!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.