Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2013. Április 30. 17:01, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rajtol a strand projekt

Rajtol a strand projekt

TAO felajánlásból alakul uszodává a ceglédi strand

Felújítják a ceglédi strandot, a kivitelezési szerződést kedden írták alá a városházán. Ez az első uszodafelújítás az országban, amelyet a vízilabda látványsportra fordítható társasági adó felajánlások tesznek lehetővé - mondta Beck György, a Vodafone elnöke és a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület számára a kormány 450 millió forintos keretet biztosított, ezt az összeget főleg ceglédi és Budapest környéki vállalkozások felajánlásaiból kalapozta össze a szervezet kevesebb mint fél év alatt. Cegléd város önkormányzata pedig tulajdonosként biztosítja a 30 százalékos önrészt 200 millió forint értékben.

A felújítási munkálatokra a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt-t választották ki. Istenes István, a cég termelési igazgatója elmondta: büszkék arra, hogy elnyerték a lehetőséget, és be fogják bizonyítani, hogy a CVSE jól választott.

A 80 éve átadott strand állapota mostanra erősen leromlott. Felújítása régi adóssága a városnak - mondta Földi László polgármester. Az átépítés első ütemében, ami május 6-án el is kezdődik, a befejezését pedig november 30-ára ígérik, az uszodatechnika, a gépészet és az elektronika is megújul, mind sporttechnológilag, mind pedig építészetileg felújítják az objektumot. Elsősorban sportcélokat fog szolgálni, vagyis úszásoktatásra, edzésre és testnevelés órák megtartására válik alkalmassá, a ponyvafedésnek köszönhetően a téli időszakban is. Az üzemeltetés rendkívül energiatakarékos lesz, a strand meleg vizének hőjét például az épületek fűtésére is felhasználják.

A ceglédi belső strand felújítása egy több éven is átnyúló, másfél milliárd forintos fejlesztési projekt része Cegléden - mondta Földi László polgármester. Szintén a TAO felajánlásokból még ősszel elkezdődhet a műfüves futballpálya építése a CVSE Malomtó széli sporttelepén, amely az év végén került az államtól a város tulajdonába. A judo szövetség egy új, 2500 négyzetméteres gyakorlóközpontot tervez ide, illetve megújulhat a birkózócsarnok és a lelátók is.

fotó, szöveg: Szokolay Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 11:53, szerda | Helyi

Ünnepi jazzsession a moziban

2024. Június 28. 11:59, péntek | Helyi

Hamarosan a végéhez ér a beruházás

2024. Június 25. 15:50, kedd | Helyi

Hamarosan költöznek

2024. Június 19. 16:07, szerda | Helyi

Táncgálát rendezett a Várkonyi iskola