Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 19. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Postai kézbesítők olvassák le januártól az Elmű-Émász villanyóráit

Postai kézbesítők olvassák le januártól az Elmű-Émász villanyóráit

A Magyar Posta kézbesítői olvassák le januártól az Elmű-Émász csoporthoz tartozó villanyórákat, a cégek kedden írták alá az erre vonatkozó együttműködési szerződést.

A Magyar Posta honlapján közzétett közlemény szerint az együttműködés több szempontból is előnyös a felek számára, hiszen a Magyar Posta a leolvasási tevékenységgel bővíteni tudja szolgáltatásainak körét, az Elmű-Émász pedig a postában olyan partnerre talált, amelyik élvezi a lakosság bizalmát, és jelentős helyismerettel, megbízható logisztikai hálózattal rendelkezik.
A tendergyőztes posta a ciklikus leolvasást végzi majd az Elmű-Émász szolgáltatási területén havi és éves rendszerességgel, a mérőórák leolvasási sorrendjét az áramszolgáltató számlázási rendszerében rögzített leolvasási egységek határozzák meg.
Molnár Róbert, a Magyar Posta levél- és csomagüzletág-vezetője a közlemény szerint stratégiai jelentőségűnek nevezte az együttműködést, és elmondta: a posta komoly versenyben nyert. A társaság kézbesítői kapacitását használja ki, de szükséges a résztvevők képzése és egy informatikai beruházás is, amely lehetővé teszi a mobilkészülékkel történő leolvasást és az óraállás fényképezéssel történő rögzítését is.
A leolvasások száma milliós nagyságrendű, és a későbbiekben a lakosság számára az elektronikus számlázás és nyilvántartás rendszerének bevezetését is szolgálhatja - ismerteti a közlemény.
Apáti-Tóth Kata, a posta szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kézbesítők ezért a tevékenységért plusz juttatást kapnak.
Mint Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója novemberben egy sajtótájékoztatón elmondta, a társaság hatékonyságjavítással és új termékekkel készül a jövő évben induló postai liberalizációra.
A posta nemrég a Mollal arról állapodott meg, hogy PostaPontokat alakítanak ki 55 Mol töltőállomáson, ahol a csomagküldemények átvételére lesz lehetőség. A posta logisztikai partnereivel - köztük több webáruházzal - megegyezett a kézbesítési helyek bővítéséről.

Címkék: Gazdaság-posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során