Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 08. 14:33, péntek | Belföld
Forrás: mti

Pisztollyal fenyegetőző, zsaroló díler ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Pisztollyal fenyegetőző, zsaroló díler ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Negyvenezer forint tartozás helyett egymilliót követelt veréssel Zalaegerszegen egy kábítószer-kereskedő az egyik ismerősétől, akitől az autóját is meg akarta szerezni pisztolyokkal fenyegetőzve.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy egy fiatal férfi 60 ezer forinttal tartozott a vádlottnak, részben a tőle kapott marihuána ellenértékeként. A fiatal tavaly szeptemberben 20 ezer forintot törlesztett a tartozásából, de a vádlott a fennmaradó összeg helyett már egymillió forintot követelt.

A tartozás fejében a vádlott a fiatal férfi kevesebb mint félmillió forintot érő autójának átíratását kérte. Erről egy adásvételi szerződést is kitöltöttek a tulajdonos adataival úgy, hogy fenyegetésként a vádlott a gázriasztó- és gumilövedékes pisztolyait is elővette.

Az ezt követő hetekben a vádlott többször is követelte a tartozás megfizetését, egy alkalommal pedig barátjával személyesen is felkereste a fiatal férfit, amikor az edzésre érkezett a zalaegerszegi Jégcsarnokhoz. A földre lökték és rángatták a fiatalt, többször megrúgták és ököllel ütötték, miközben a megölésével és a kocsijának elvételével fenyegették.

A sértett 50 ezer forintot adott át nekik, de a bántalmazást tovább folytatták, amelynek végül a rendőrök vetettek véget. A bántalmazottnak a koponyája és a combja zúzódott, sérülései nyolc napon belül gyógyulóak voltak.

A vádlott mindezen túl másnak is értékesített kábítószert, a vádirat közel tucatnyi konkrét esetet sorol fel, de ezen túlmenően is több esetben adott el ismeretleneknek marihuánát. Maga is kábítószer-fogyasztó volt, egy közúti ellenőrzésénél is találtak nála, majd a házkutatásnál otthonában is drogot, vizeletéből pedig több alkalommal speed, marihuána, ecstasy és kokain fogyasztását igazolták.

A férfit társtettesként elkövetett zsarolással, testi sértéssel, valamint kábítószer-kereskedelemmel és kábítószer birtoklásával vádolják, társának pedig ugyancsak társtettesként elkövetett zsarolás és testi sértés miatt kell felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során