Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Április 12. 11:59, kedd | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Pest Megyei Futó és Gyalogló Fesztivál

Pest Megyei Futó és Gyalogló Fesztivál

Több, mint 1300 fő vett részt az idei fesztiválon, melynek a gödöllői repülőtér adott helyet.

Március 30-án, gyönyörű napsütéses tavaszi időben, a gödöllői repülőtéren nagy sikerrel lezajlott a Pest Megyei Futó és Gyalogló Fesztivál. 

A Vuelta Sportegyesület ritmikus gimnasztikai szakosztály sportolóinak zenés bemelegítő gyakorlatait több száz ép és fogyatékkal élő résztvevő követte vidám hangulatban.

A bemelegítés után nagy taps fogadta Csabai Edvin 17-szeres maratoni kenu világbajnok és Kanyó Zsolt Fair Play díjas kerekes székes dobóatléta bemutatását, akik a rendezvény népszerűsítését szívügyüknek tekintették és aktívan részt vettek a programokban is.

A diákolimpia mezei futóverseny Pest megyei döntőire a 65 megyei oktatási intézményből benevezett több mint ezer főből 951-en értek célba. A chipes időmérésnek köszönhetően az eredmények nyilvántartása pontos volt. A kevés reklamációt a versenybizottság gyorsan orvosolta.

A váci Drumofon ütőhangszeres együttes folyamatos dobolással segítette a futókat minél jobb teljesítményre, melyet csak a versenyszámok utáni eredményhirdetések szakítottak meg. A helyezettek kupa, érem- és oklevél díjazásban részesültek.

A futók és a rendezvényre kilátogatók sok más, érdekes programba is bekapcsolódhattak. A résztvevőket az ÖKO PANNON szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő interaktív játéka, a drogprevenciós sziget érdekes tesztjei és eszközei, a nordic walking, a kerekes székes gerelyhajítás, a fehérbotos akadálypálya, a H-labda, és a petanque kipróbálásának lehetősége fogadta.

A jelentkezők csuklójukra karszalagot kaptak, melyen a különböző helyszíneken történt részvétel regisztrálásra került. Több száz résztvevő csak azért érkezetett, hogy elsősorban itt tegye próbára ügyességét, bátorságát, képességeit. Jelentkeztek a nagykőrösi, gödi és sződi szociális otthon lakói és nevelői, a gödöllői és ceglédi speciális iskola diákjai és tanárai is. A budapesti nyugdíjas egyesületet és a gödöllői látássérült egyesület nyugdíjas tagjai is örömmel bővítették ismereteiket, és a számukra eddig ismeretlen mozgásformákkal is ismerkedtek. 

Az ajánlatok közül a legnépszerűbb a nordic walking és a kerekes székes gerelyhajítás volt. A három tréner egész nap megállás nélkül botozott az érdeklődőkkel. Kanyó Zsolt különleges székénél is gyakran volt sorban állás. Több százan repítették el a gerelyt a sportoló útmutatásai alapján.

Minden résztvevő emléklapot, a legalább három helyszínen aktívak ajándékokat (lépésszámláló, sportszerek, póló), gyümölcsöt kaptak.

A rendezvényen büfé üzemelt és lehetőség volt sportszerek vásárlására is.

A szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges tárolókat a Zöld Híd Régió Kft. biztosította. 

Fotó: Kisfaludi István

Címkék: verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció