Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2024. Január 17. 11:39, szerda | PR
Forrás: (x)

Öt tipp, hogy kitarts az újévi fogadalmaid mellett

Öt tipp, hogy kitarts az újévi fogadalmaid mellett

Sokan kezdjük úgy az évet, hogy megfogadjuk, néhány dolgot másként fogunk csinálni. Aztán többségében ezek a fogadalmak odavesznek a januári szürkeségben, és februárra már csak az emlékük marad.

Mutatjuk, mit tehetsz, hogy tovább tartsanak, és amikor év végén számadást végzel, büszkén mondhasd, hogy valamit végig csináltál.

Legyél konkrét és reális!

Az újévi fogadalmaknál gyakran hajlamosak vagyunk általános célokat kitűzni, mint például ilyeneket mondunk: le fogok fogyni, jobban fogok vigyázni az egészségemre, vagy többet fogok spórolni. Ám ezek a célok túlságosan általánosak és nehezen mérhetők. Ehelyett határozz meg konkrétumokat, aminek mérhető eredményei vannak. Például, ha a szemed egészségére szeretnél jobban figyelni, akkor lehet ez az egyik fogadalmad: nem halogatod tovább és januárban belevágsz a szemüveg készítés folyamatába. Ráadásul ezzel pénzt is spórolhatsz, mert ilyenkor az akciók miatt akár egy olcsó szemüveg is a horgodra akadhat. Ha a sportba szeretnél belevágni, akkor jó kiindulás lehet, ha azt ígéred meg magadnak, hogy hetente háromszor edzeni fogsz.

Készíts terveket és részcélokat!

Az újévi fogadalom eléréséhez tervek és részcélok kidolgozása elengedhetetlen. Határozd meg, hogyan fogod elérni a célt, és vázold fel a lépéseket, amelyekre szükség lesz. Például, ha az a célod, hogy egészségesebben étkezel, tervezd meg, hogy milyen ételeket fogsz fogyasztani, hogyan fogsz bevásárolni, és milyen új recepteket fogsz kipróbálni.

Legyél következetes!

A következetesség kulcsfontosságú a céljaid eléréséhez. Szánj időt arra, hogy rendszeresen foglalkozz a kitűzött célokkal, és tartsd magad az elkészített tervhez. Ha egy nap esetleg mégsem úgy jön össze, ahogy tervezted, az ne szegje kedved, hanem folytasd tovább.

Kérj támogatást!

Ne félj segítséget kérni vagy megosztani az újévi fogadalmad másokkal. Egy közösség, barátok vagy család támogatása sokat segíthet a motiváció fenntartásában és a kitartásban. Akár vágj bele valami újba egy barátoddal, családtagoddal közösen: együtt mindig könnyebb például elindulni egy edzésre.

Értékeld a kis lépéseket!

Fontos, hogy időről időre értékeld az addigi lépéseket. Ha pedig időközben úgy érzed változtatnál a célon, akkor tedd meg bátran. Az alkalmazkodás és a rugalmasság segít abban, hogy a célok ne váljanak túlzott stresszfaktorrá és ne veszítsék el motiváló erejüket.

Az újévi fogadalmak kitűzése és azok megvalósítása izgalmas és kihívást jelentő feladat lehet, de a fenti tippek segítségével könnyebben megvalósíthatóvá válnak. Legyél türelmes önmagadhoz, és ünnepeld az elért eredményeket az újévben!

Képek forrása: canva.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát

2024. Február 13. 14:48, kedd | PR

K&H: több mint 90 ezer gyerek mérte össze pénzügyi tudását

minden korábbinál népszerűbb a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

2024. Február 05. 14:57, hétfő | PR

Tarolt a rezsi és az agrár CO2 kalkulátor

A legjobb ökoszisztéma építő & fenntarthatósági cégek közé választották a K&H-t

2024. Február 05. 14:48, hétfő | PR

1000 jó embert keres a 10 millió Fa Alapítvány

1000 embert keresünk, aki fogadalmat tesz, hogy az újév minden hónapjában nem több, mindösszesen 1000 Ft-al rendszeresen hozzájárul a 10 millió Fa Közösség céljához – írja honlapján az alapítvány.