Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 14. 09:32, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Örültünk a kétnapos versenynek!

Örültünk a kétnapos versenynek!

Több gyorsasági győzelem után kategória harmadik helyen ért célba a Kronome - Pásztor ralipáros.

Ákossal beszélgetek a verseny után.

A pénteki nap négy gyorsaságit teljesítettetek abból egyet meg is nyertetek. Ennyire bejött nektek ez a nap?

- Most végre sikerült az elején is felvennünk a ritmust, nem kerültünk hátrányba, tartottuk a lépést a többiekkel. Külön örültünk a sötétnek, mi szeretünk az éjszakában versenyezni. Volt egy nagy pillanatunk, majdnem felborítottuk a Skodát Pécsváradon, de szerencsénk volt. Itt szeretnék megjegyezni valamit: a rendezőknek és az RSB-nek el kellene gondolkoznia a padkavédelmi eszközökön. Vagy ne legyen, vagy MINDIG ott legyen, ahol a felfestett helye van. Megértjük azt is, ha csak ezekkel a feltételekkel adja oda az út tulajdonosa a kijelölt szakaszt, de akkor a Rendező kötelessége legyen, hogy akár két versenyautó között is visszakerüljön a helyére. Rengeteg helyen a sötétben ott sem voltak a kirakott gumik, csak a felhordás és ez így rendkívül veszélyes, felesleges plusz kockázatot generálva a versenyzőkre nézve, nem beszélve a lehetséges anyagi kárról. Sajnos így jártunk az említett gyorsaságin, a vak szerencsén múlt, hogy visszakeveredtünk valahogy az útra.

A szombati nap első gyorsán is brillíroztatok Tamással. Az első napi gyorson ti voltatok a leggyorsabbak. Milyen volt visszafelében a Hatos - Trefortpuszta szakasz?

- Az sajnos egy versenyzőtársunk balesete miatt kapott átlagidő. Azért néz ilyen jól ki.

A Hetvehely - Golgota szakaszt is behúztátok, ami a hetedik gyors volt nektek. Ennyire összeszoktatok aznapra Tomival a Skoda Fabia-ban?

- Nagyon szeretjük a mecseki szakaszokat, itt indultam a legtöbbször pályafutásom során. Ezeknek a szombati gyorsaságiknak a jellege áll közel hozzánk, zseniálisak.



Úgy néz ki nagy csatában lettetek bronzérmesek. Tizenegyen rajtoltatok el, és csak nyolcan értetek célba az 55. Mecsek ralin. Ennyire nehéz verseny volt? Nektek hogy tetszett?

- Hárman egymásra találtunk rendesen, két napon keresztül nagyon közel autóztunk egymáshoz, rendkívül élvezetes volt. Örültünk a kétnapos versenynek, ez így méltó a Rally1-hez. Jó érzésekkel utaztunk haza.

Legközelebb hol támadtok a Skodával?

- Ha lesz Ózd rally, akkor ott.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

Fotó: Hajóka SportFotó
– Hajósi Miklós –

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.