Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 14. 11:59, hétfő | Helyi sport
Forrás: InfoCegléd

Országos Bajnok Ceglédről

Országos Bajnok Ceglédről

Majer Tibor felnőtt judo Országos Bajnok!

Kecskemét adott otthont az idei Felnőtt I. osztályú férfi, női Országos Bajnokságnak. Az előzmények igen csak kedvezőtlenek voltak. A ceglédi csapatból az előző évben OB-ot nyert a két Ungvári testvér sérülés, illetve eltiltás miatt nem indulhatott. Szintén sérülés miatt nem versenyezhetett még a tavalyi OB-on ezüstérmet szerzett Janovszki Helga. A RESTART-CVSE Judo szakosztálya, Így 5 fővel szállt harcba az érmekért. Az női 57kg-ban szereplő Keliger Bernadett rögtön a későbbi győztes Szabó Katinkával kezdett (vereséggel), utána azonban három győzelemmel bronzérmet nyert. A 73kg-ban három ceglédi is mérlegelt, de ezúttal csak a VII. helyig jutott két győzelem, két vereséggel Mester Dániel és Ungvári Zoltán.

A férfi 60kg-ban Majer Tibor is „belehúzott” a sorsolásnál, a címvédő bajai Hammer Erikkel kezdett. A mérkőzés elején Tibor rögtön leszorította ellenfelét, a három bíró azonban érthetetlen módon ezt nem adta meg. A mérkőzés utáni videó visszanézés egyértelműen Bíró Tamás edző reklamálásának jogosságát támasztotta alá. Ez a közjáték azonban hál Istennek nem billentette ki a ceglédi fiút és egy gyönyörű belső combdobással iponnal verte ellenfelét. A bírói nyomás a következő fordulóban is megmaradt. Kecskeméti ellenfelét a hosszabbítással együtt 8 perc alatt sem intették a bírók, holott végig menekült. Tibor azonban nem hagyta, hogy a bírók elcsalják a mérkőzést és nagy valószínűséggel bírói döntéssel az ellenfelet juttassák tovább. Kettő másodperccel a vége előtt egy waza-ari értékű dobással megnyerte a mérkőzést.

A fináléban a pécsi Gard ellen volt a legkönnyebb dolga. Első perc végén egy Yuko-s dobással szerzett vezetést, majd a mérkőzés közepén nagy belső horog iponnal szerezte meg a győzelmet és egyben az Országos Bajnoki aranyérmet. Tibinek nem sok ideje marad a pihenésre, kedden már indul Tyumen-be (RUS), ahol pénteken áll tatamira az U23-as Európa Bajnokságon.

Szekszárdon rendezték az idei serdülő „A” Országos Bajnokságot, ahol három ceglédi judoka képviselte a RESTART-CVSE színeit. A fiatalok az előzetes várakozásnak megfelelően szerepeltek. A 40kg-os fiúk között Kovács Milán két győzelem, két vereséggel az V. helyen végzett. Leány 36kg-ban, a diák korosztályban Országos Bajnoki címet nyert Tamasi Szandra, ezúttal is kiválóan szerepelt. Végül harmadik helyen végzett és a fényesebb éremhez sem sok hiányzott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem