Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 11. 09:14, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ökumenikus segélyszervezet: megduplázódott a 1353-as adományvonallal adományozható összeg

Ökumenikus segélyszervezet: megduplázódott a 1353-as adományvonallal adományozható összeg

Január 1-jétől 250-ről 500 forintra növelte a 1353-as adományvonalának egyszeri felhívásával adományozható összeget az Ökumenikus Segélyszervezet - közölte a szervezet.

A 12 éve állandó összeg növelését az árak emelkedése indokolta.

Hozzátették: az elmúlt évtizedben a segélyszervezet támogatásának egyik legnépszerűbb módjává vált a 1353-as adományvonal, amelyet egy-egy gyűjtés keretében, egy-egy kampány hatására akár százezrek tárcsáztak.

A közleményben idézték Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját, akinek elmondása szerint "éppen adományozóik jelezték nagy számban", hogy ideje lenne a segélyszervezetnek is magasabb összegben meghatározni az egyszeri hívással vagy sms-sel adható adományt annak érdekében, hogy egy hívás is valóban jelentős segítség legyen.

A segélyszervezet köszönetet mondott mindenkinek, aki valaha is tárcsázta a 1353-at, azoknak pedig külön is, akik ezt rendszeresen megteszik.

Kiemelték, az adományvonal működése az adományösszegtől eltekintve változatlan marad, az egész ország területéről, minden szolgáltatótól hívható, és az azon keresztül érkező adományokat a segélyszervezet mindig az adott időszakban meghirdetett célokra fordítja. Közölték azt is, az adományösszeg változtatásához szükséges átállás január 10-ig minden szolgáltatónál megtörtént.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.