Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:15, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Az őszi népszámlálást megelőzően erőteljes kampánnyal készülünk az internetes válaszadás népszerűsítésére – tájékoztatott a köztévében Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese.

Az elektronikus kérdőívek előtérbe kerülése ellenére negyvenezer számlálóbiztos felkészítése zajlik az őszi eseményre.

Az október 1-31. között megrendezett népszámlálás előkészületei az egy évvel ezelőtt meghatározott ütemtervnek megfelelően alakulnak. Az eseményt lebonyolító negyvenezer számlálóbiztos felkészítése jelenleg is zajlik – nyilatkozta Németh Zsolt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese kiemelte, az idei évben erőteljes kampány várható az internetes válaszadás népszerűsítése érdekében. A kérdőívek elektronikus úton való kitöltését biztosító rendszer fejlesztése az utolsó fázisba lépett – tette hozzá Németh.

A további fejlesztések közül az elnökhelyettes az úgynevezett monitoring rendszert emelte ki. Ez az új elem az összeírás technikai végrehajtásában közreműködőknek, a felülvizsgálóknak, a területfelelősöknek, a jegyzőknek és a KSH megyei felelőseinek nyújt segítséget.

Az eredményesség növelésére a hivatal együttműködési megállapodást kötött az országos kisebbségi önkormányzatokkal, a fogyatékkal élők szervezeteivel, a Magyar Könyvtárosok Egyesületével, továbbá több egyházzal is. A lakosság biztonságának emelésére az Országos Rendőr-főkapitánysággal is tárgyalunk – mondta Németh.

Az októberi népszámlálás összköltségvetése több mint 19 milliárd forint, mely magába foglalja az előkészületek kiadásait is. Az összegyűjtött adatokat tíz évig biztosítják a felhasználók számára. Az elnökhelyettes hozzátette a kormány augusztus 31-én dönt az eszközökre és a beérkező adatok feldolgozására szánt összegről.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:37, kedd | Belföld

Szijjártó: idén megdől a tavalyi beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord

Idén minden gazdasági nehézség ellenére megdől a tavaly született beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord Magyarországon, ez részben az autóipar szárnyalásának is köszönhető - közölte a miniszter.

2023. Október 03. 07:36, kedd | Belföld

Kijev levette az OTP Bankot a nemzetközi háborús szponzorok listájáról

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.

2023. Október 03. 07:34, kedd | Belföld

MÁV: csak szerdától kell átszállniuk a railjetutasoknak Bécsben

Újabb változást jelentett be az osztrák államvasutak: nem hétfőtől, csak szerdától kell átszállniuk a railjetutasoknak Bécsben - tájékoztatta a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-t.

2023. Október 02. 14:34, hétfő | Belföld

A 7. legjobb foglalkoztatási adat a magyar az unióban

Így fest jelenleg a unkanélküliség az EU-tagállamokban.