Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:15, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Az őszi népszámlálást megelőzően erőteljes kampánnyal készülünk az internetes válaszadás népszerűsítésére – tájékoztatott a köztévében Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese.

Az elektronikus kérdőívek előtérbe kerülése ellenére negyvenezer számlálóbiztos felkészítése zajlik az őszi eseményre.

Az október 1-31. között megrendezett népszámlálás előkészületei az egy évvel ezelőtt meghatározott ütemtervnek megfelelően alakulnak. Az eseményt lebonyolító negyvenezer számlálóbiztos felkészítése jelenleg is zajlik – nyilatkozta Németh Zsolt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese kiemelte, az idei évben erőteljes kampány várható az internetes válaszadás népszerűsítése érdekében. A kérdőívek elektronikus úton való kitöltését biztosító rendszer fejlesztése az utolsó fázisba lépett – tette hozzá Németh.

A további fejlesztések közül az elnökhelyettes az úgynevezett monitoring rendszert emelte ki. Ez az új elem az összeírás technikai végrehajtásában közreműködőknek, a felülvizsgálóknak, a területfelelősöknek, a jegyzőknek és a KSH megyei felelőseinek nyújt segítséget.

Az eredményesség növelésére a hivatal együttműködési megállapodást kötött az országos kisebbségi önkormányzatokkal, a fogyatékkal élők szervezeteivel, a Magyar Könyvtárosok Egyesületével, továbbá több egyházzal is. A lakosság biztonságának emelésére az Országos Rendőr-főkapitánysággal is tárgyalunk – mondta Németh.

Az októberi népszámlálás összköltségvetése több mint 19 milliárd forint, mely magába foglalja az előkészületek kiadásait is. Az összegyűjtött adatokat tíz évig biztosítják a felhasználók számára. Az elnökhelyettes hozzátette a kormány augusztus 31-én dönt az eszközökre és a beérkező adatok feldolgozására szánt összegről.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.