Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 02. 16:17, hétfő | Helyi

Oktatásból jeles

Oktatásból jeles

A pedagógusokat köszöntötte a város

A pedagógusokat köszöntötték vasárnap, a művelődési központ Színháztermében. Az ünnepélyen a városi és minisztériumi kitüntetéseket, illetve a jubileumi diplomákat is átadták. A városi pedagógiai díjat idén Imréné Lukácsi Ildikó, Józanné Kamuti Andrea és Pál Györgyi vehette át.

„Az élet már csak olyan tanár, aki mindig feleltet. Ha kell, ha nem! Ha felkészültünk, ha nem! És ráadásul nem is szól előre. Nem jelzi, hogy közeleg a vizsga napja.” – kezdte köszöntőjét Földi László polgármester. Június első vasárnapja a pedagógusnap, ekkor köszöntik a tanárokat, tanítókat, óvodapedagógusokat, és ekkor adják át a díjakat, emlékérmeket, jutalmakat is.

(A díjazottak méltatása a névre kattintva olvasható.)

Idén a Cegléd Város Pedagógiai Díjat Imréné Lukácsi Ildikó, a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója, Józanné Kamuti Andrea, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola tanára, és Pál Györgyi, a Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermek-otthon igazgatóhelyettese kapta.

Gyémántoklevelet vehetett át Darányi Sándorné és Velkey András, Aranyoklevelet pedig Mészáros Ágnes és Pintér Istvánné kapott. A Díszokleveleket azok a nyugdíjas pedagógusok kapják, akik diplomájukat 60, illetve 50 évvel ez előtt szerezték meg. Az elismeréseket a polgármester Földi László, a KLIK vezetője: Fodor Gábor, és az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, Takáts László adta át.

Pedagógus szolgálati emlékérmet azok a pedagógusok kaphatnak az Emberi Erőforrások Minisztériumától, akik nyugállományba vonulnak, és legalább 25 évet töltöttek el a pedagógus pályán. Idén Pénzes Piroska és Szoboszlai Csabáné kapja a kitüntetést, melyet ősszel az évnyitón vehetnek majd át.

Idén, kivételesen az intézményvezetőket is jutalmazták, a városban működő közép- és általános iskolák, óvodák, és az alapítványi és magán iskolák vezetői is oklevelet kaptak. Az állami intézmények három-három pedagógusa pedig a KLIK vezetőjétől, Fodor Gábortól vehetett át emléklapot. (Díjazott intézményvezetők névsora ITT olvasható)

Földi László köszöntőjében kijelentette: a kormány stratégiai ágazatként kezeli az oktatást. A pedagógusok életpálya modellje, a minőségbiztosítás, a béremelés, az intézményfenntartó bevezetése, a tankönyvpiac átalakítása, a támogatott kirándulások, az intézmény építések támogatása, hit- vagy erkölcstan oktatása mind-mind előremutató intézkedések. „Az átalakítás nehéz esztendejében is álltátok a sarat, és most, a konszolidáltabbnak ígérkező újabb négy évben is számíthat rátok az ország. Cserében ígérhetem és ígérem, ti is számíthattok az országra. Közös munkával együtt fogjuk visszaadni a pedagógusi pálya anyagi és erkölcsi megbecsülését” – ígérte az országgyűlési képviselő.

Azt est ünnepi műsorral folytatódott, ahol Ozsgyáni Mihály és Nagyidai Gergely színészek, a Várkonyi István Általános Iskola és a Patkós Irma Művészeti Iskola növendékei, valamint Kőhalmi Ferenc bűvész léptek fel.

szöveg: Szokolai Attila
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására