Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 01. 07:32, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - A munkahelyvédelmi akciótervhez szükséges törvénymódosításokat fogadhat el a Ház

OGY - A munkahelyvédelmi akciótervhez szükséges törvénymódosításokat fogadhat el a Ház

A kormány munkahelyvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat is elfogadhat mai ülésnapján az Országgyűlés, a képviselők emellett tovább folytathatják a vitát arról az alkotmánymódosításról, amely előzetes regisztrációhoz engedné kötni a választójogot.

Az e heti háromnapos ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a szokásos interpellációs blokk követ.
A határozathozatalok listáján, az előző héthez hasonlóan most is főként gazdasági témájú indítványok szerepelnek. Döntés várható például a kormány munkahelyvédelmi akciótervében foglaltak megvalósítását célzó törvénymódosító javaslatokról. A kormány célja, hogy a foglalkoztatás növelése érdekében célzott kedvezményekkel csökkentse a munkáltatók terheit a szociális hozzájárulási adóban és a szakképzési hozzájárulásban. A kabinet emellett a kis- és középes vállalkozásokat kívánja segíteni a pénzforgalmi szemléletű áfafizetés lehetőségének megteremtésével, továbbá az alanyi adómentesség kiterjesztésével.
A képviselők emellett szavazhatnak a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényjavaslatról, illetve Rogán Antal fideszes frakcióvezető azon előterjesztéséről, amely rendeletalkotási jogot biztosít a fővárosi kerületeknek a helyi környezetvédelmi feladatok meghatározására.
Az esti órákban elsőként Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsítását célzó javaslatáról kezdődik általános vita, majd Lázár János alkotmánymódosító indítványának részletes vitája következhet. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár előterjesztése az alaptörvénybe foglalná, hogy sarkalatos törvény kérelemre történő névjegyzékbevételhez kötheti a választójog gyakorlását. Ezt követően további részletes viták kerülhetnek sorra, a képviselők így ismét elmondhatják véleményüket például az Állami Számvevőszék tavalyi munkájáról szóló beszámolóról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.