Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2011. November 28. 13:44, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Obama elfeledkezett Istenről?

Obama elfeledkezett Istenről?

Az elnök mindenkinek hálát adott hálaadás napi beszédében, egyedül a legfontosabb személyről felejtkezett el – háborognak a konzervatív kommentátorok.

Az elnök szokásos heti internetes üzenetében elmondta, az ünnepet úgy fogja tölteni, mint minden amerikai: jókat eszik, focit néz, és arra gondol, milyen szerencsés, hogy ebben az országban élhet, és a nehézségek ellenére is reménykedhet egy vidámabb jövőben. Köszönetet mondott a tengerentúlon szolgáló katonáknak, a szegényeket segítő önkénteseknek és a zarándokoknak, az első telepeseknek és más hazafiaknak, akik azzá tették az Egyesült Államokat, ami.

A konzervatív kommentátoroknak valaki nagyon hiányzott a felsorolásból: a Mindenható. „Az amerikaiak 86 százaléka hisz valamilyen isteni lényben: legyen az Allah vagy Isten. Azt hiszem, egy ilyen valaki igazán megérdemelné, hogy megemlítsék – fogalmazott Eric Bolling, a Fox News műsorvezetője. – Szörnyen érzem magam” – tette hozzá. Ben Shapiro újságíró „hihetetlennek” nevezte, hogy az elnök nem beszélt az Úrról a „hagyományosan vallásos töltetű” ünnep kapcsán – bár nem lepődött meg, hiszen Obama köztudomásúan „harcos ateista”.

(New York Daily News, nydailynews.com)

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 08:03, szerda | Külföld

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetik a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.

2023. December 05. 07:15, kedd | Külföld

Putyin a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába látogat - jelentette ki Jurij Usakov, az államfő külpolitikai tanácsadója a Life.ru hírportálnak és a Shot Telegram-hírcsatornának.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon