Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Március 04. 10:51, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Nyomtató és nyomtató között is van különbség

Nyomtató és nyomtató között is van különbség

Segítünk nyomtatót választani.

Nem mindegy, hogy milyen nyomtatóval van dolgunk, nem csak azért, mert a nekünk való típussal pénzt és időt spórolunk, hanem azért is, mert amikor egyre fakóbb oldalak esnek ki a gépünkből, fontos, hogy milyen utánpótlásért nyúljunk. Míg az egyik típus nedves tintával dolgozik, a másik száraz tonerporral. De nézzük, miről is van szó.

Tintasugaras nyomtató és festékpatron

Az első és legfontosabb különbség, hogy a tintasugaras nyomtató úgy végzi a dolgát, hogy a nyomtatófej egészen apró cseppekben nedves tintát fúj a papírra, aminek meg kell száradnia, különben elkenhető, míg a lézernyomtató a száraz tonerport használja, majd rögzíti hő segítségével. A lézernyomtató egy dobozban, kazettában tárolja ezt a port, amit aztán szükség esetén cserélni kell.

Lézernyomtató és toner

A lézernyomtató patron tehát tonerporral dolgozik, ami valójában finomra őrölt műanyag. A nyomtatóban található egy alumínium cső, egy fényhenger, ami a gép bemelegedése után a műanyag kazettában lévő porral, illetve a pozitív és negatív elektromos töltés együttes munkájával hozza létre a kinyomtatott képet. A papírra vitt port a hő segítségével fixálja a rendszer. Színes nyomtatókban több ilyen fénycső is található. Ezzel szemben a tintasugaras nyomtatók festékkazettái általában csak egy egyszerű festéktartályként funkcionálnak, míg a lézernyomtató tonerek más elengedhetetlen részeket is tartalmaznak, amik szükségesek a nyomtatáshoz.

Mit rejt a tonerkazetta?

A száraz port, amit aztán a hő segítségével beleéget a papírba a gép. Ez a por attól függően lehet több -féle, hogy milyen nyomtatónk van. A fekete toner a koromnak köszönhetően lesz tökéletesen fekete, aminek az egyik legjobb képviselője a HP 135A toner. Színes lézernyomtatók is léteznek, ezek a sárga, a cián és a magenta alapszínekkel dolgoznak.

Lézernyomtató néhány pontban:

1. hosszútávon olcsóbb
2. minőségi és gyors nyomtatás
3. ideális, ha csak ritkán kerül használatba, illetve egyszerre sok oldal nyomtatásával kell bírnia
4. fekete-fehér szövegekhez alkalmas, színes, részletgazdag képekhez kevésbé
5. tonerrel dolgozik, száraz tonerport éget a papírba

A fotó forrása:
OttoPles / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 13:09, kedd | PR

Egy nélkülözhetetlen ruhadarab, amelynek minden férfi szekrényében ott kell lennie – bőrdzseki

Trendek jönnek és mennek, de azt kell mondani, hogy a férfi bőrdzseki talán soha nem megy ki a divatból, hiszen, ha megújult formában is, de mindig trendi lesz, sok-sok férfi legnagyobb örömére,

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 14:00, péntek | PR

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

A koronavírus miatti lezárások az élet sok területén okoznak nehézséget. Ha éppen most kellene nyelvvizsgáznod diplomához, álláskereséshez, külföldi felvételihez, akkor sincs veszve minden. Mutatjuk a megoldást!