Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Július 10. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Nyitrai Zsolt: a kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket

Nyitrai Zsolt: a kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket

A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, jelezve, a kormány hamarosan együttműködési megállapodást ír alá az Országos Polgárőr Szövetséggel.

Nyitrai Zsolt az országos polgárőrnap alkalmából jelezte, a lakiteleki országos találkozón a munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak.

"Magyarország kormánya erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket. Ők számíthatnak Magyarország kormányára. Köszönjük önkéntes és áldozatos munkájukat" - mondta.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a felvételen arról beszélt, a társadalmi és gazdasági nehézségek ellenére a polgárőrség 2022-ben történelmének legsikeresebb évét zárta. Mindez köszönhető Magyarország kormányának, a kormány támogatásának - tette hozzá.

"Az elmúlt évben tízmillió szolgálati órát teljesítettünk. Ebből különösen kiemelkedő a határvédelmi szolgálat, ami hozzájárult az államhatár biztonságához" - mondta.

Petrovszky Dóra polgárőr a videóban elmondta, "büszke vagyok rá, hogy ifjú polgárőrként a barátaimmal közösen tehetünk szabadidőnkben egy jó ügy érdekében, a közbiztonságért". Arra biztatta a fiatalokat, hogy ők is csatlakozzanak a polgárőrséghez.

A bejegyzésben rámutattak arra, hogy a polgárőrök segítenek megőrizni a települések közbiztonságát, közreműködnek az árvízi védekezésben, a Covid-járvány idején segítettek a nyugdíjasoknak a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban, és ott vannak a határoknál is, hogy erősítsék azok védelmét.

Jelezték: a partnerség jegyében hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség.

Címkék: polgárőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során