Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport
Forrás: MTI

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

A budapesti csapat, melyben olyan egykori válogatott futballisták szerepeltek, mint Juhász Roland, Feczesin Róbert és Czvitkovics Péter, a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 7-6-ra győzte le a Mezőörs KSE együttesét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Aribi Hasszan a 26. percben szerzett vezetést a fővárosiaknak, Végh Tibor pedig a 64. percben talált a kisalföldi rivális kapujába.

Az idegek csatájában a Mezőörs közel állt a végső sikerhez, mert Kaszai Gábor korai hibája miatt az ötödik körben a korábbi élvonalbeli csatár, Vayer Gábor már kupagyőzelemért lőhetett, azonban próbálkozását hárította Tavasi András, aki később maga is értékesítette a 11-esét. A nyolcadik párban előbb a Mezőörs rontott, majd a 95-szörös válogatott Juhász Roland a jobb kapufát találta el. A kilencedik pár már döntést hozott: a mezőörsi 11-est kivédte Tavasi, az Unione játékosa viszont nem hibázott.

A férfi Amatőr Kupa döntőjébe a MOL Magyar Kupában legtovább jutott két amatőr csapat jutott be.

Ugyancsak az MTK stadionjában rendezik 20 órától a Simple női Magyar Kupa fináléját a címvédő ETO FC Győr és éppen a házigazda MTK Budapest részvételével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.