Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Június 28. 13:21, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

A témában tartott pénteki, zalakarosi sajtótájékoztatón Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa emlékeztetett arra, hogy amikor megkeresték az üdültetési program ötletével, azonnal mellé állt, hiszen maga is nagycsaládos.

"Pontosan tudom, milyen egy nagycsaládos helyzete, többször átéltem fiatal koromban és nem csak az anyagiakra, hanem a család mozgatására gondolok, amely sokszor nehéz feladatot ró a családfőre" - fogalmazott, hozzátéve: fontosnak gondolja, hogy az érintett családok minőségi időt tölthessenek együtt.

Az üzletember közölte, hogy öt év alatt több mint tízezer ember vett részt a programon, és az idén is több mint 500 család számára tudják biztosítani a nyaralást, így mintegy 3000 felnőtt és gyermek tud bekapcsolódni a programba. Jelezte, hogy eddig több mint egymilliárd forintot fordítottak az üdültetési programra, és továbbra is támogatni fogják azt.

Kelemen Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy az alapítvány céljai változatlanok: segítséget kívánnak nyújtani az önhibájukon kívül bajba jutott, halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, a súlyos egészségügyi problémákkal küzdőknek, a civil- és nonprofit szervezeteknek, akik az esélyegyenlőségért dolgoznak. Hozzátette: ebbe a sorba illeszkedik az ingyenes üdültetési rendszer, hiszen az érintett családok a mindennapi kihívások mellett nehezen teremtik elő a nyaralás anyagi fedezetét.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője elmondta, hogy csaknem félmillió olyan gyermek van Magyarországon, aki édesanya vagy édesapa nélkül él, ami 340 ezer egyszülős családot jelent. Megemlítette, hogy 40 százalékuk anyagi helyzete nem teszi lehetővé például a sportolást, az iskolán kívüli különórákat és nem járnak nyaralni. Ezek megvalósulásához olyan partnerek kellenek, mint a Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Csoport, hiszen ezrekben mérhető azon családok száma, akiknek segítettek az elmúlt időszakban - fűzte hozzá.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke szerint az ötödik éve zajló program óriási segítség a családoknak és a rekreációval segíti megerősödésüket. Jelezte, hogy a nagycsaládosok száma elérte az ötezret, akiknek lehetősége nyílt nyaralni az elmúlt években, és mivel 16 ezer tagcsaládjuk van, nagy a túljelentkezés, igyekeznek olyanokat választani, akik nem éltek eddig a lehetőséggel, vagy egészségügyi probléma van a családban.

A sajtóanyag szerint a Mészáros Csoport jóvoltából a családok a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi kempingjében pihenhetnek az idei nyáron. A július elejétől szeptemberig tartó időszakban ötnapos turnusokban üdülhetnek a családok félpanziós ellátás mellett.

Címkék: mészáros lőrinc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.