Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. Január 28. 13:44, péntek | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Múlt-kori képek Ceglédről

Múlt-kori képek Ceglédről

Vajon vannak róla ismereteink, hogy hogyan is nézet ki városunk a századforduló idején? Emlékszünk még a református templom eredeti kupolája, vagy, hogy hol volt a Nemzeti Szálloda és a városi vigadó épülete Cegléden? Bizony sokan felsz

Talán már Te is eljátszottál a gondolattal, hogy milyen lenne visszautazni az időben és megnézni, hogyan is éltek hajdanán.
Egy kis időutazásra hívunk Titeket, ahol felidézünk régi hangulatokat és nyomon követhetjük hogyan alakult ki jelenlegi városképünk.

És ez hogyan is lehetséges?
Régi fotók, képeslapok teszik lehetővé a lenyűgöző múltidézést. Februárban induló helytörténeti rovatunkban a ceglédi Kossuth Múzeum segítségével a fellelhető képekből és leírásokból készítünk egy-egy kisebb összeállítást.

Poroljuk le emlékeinket és tegyünk időről-időre képzeletbeli sétát a régmúlt Cegléden!

Amennyiben felkeltettük kíváncsiságodat, látogass el képeslapküldő rovatunkba. Küldj képeslapot a múltból és idézz fel régi emlékeket legkedvesebb ismerőseiddel!

Ha nálad is lapulnak a fiókban olyan felfedezésre váró régi képek városunkról, amelyeket szívesen megosztanál másokkal is, akkor segítsd kutatómunkánkat!

Várjuk jelentkezésedet!

Képeslapküldő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:04, szerda | Helyi

Két ütős. Koncert és kiállítás

2024. Július 16. 12:35, kedd | Helyi

80 évvel a deportálás után

2024. Július 12. 11:36, péntek | Helyi

Virtuális kormányablakok is lesznek

2024. Július 12. 11:21, péntek | Helyi

Ceglédre látogatott a zsűri