Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 30. 20:29, szombat | PR
Forrás: (x)

Mitől vadászkés egy vadászkés?

Mitől vadászkés egy vadászkés?

A vadászat során elengedhetetlen szükségünk lesz egy minőségi késre, amelyet számtalan feladat elvégzésére használatunk, nem véletlenül jött létre az iparágon belül a vadászkések kategóriája.

De milyen egy jó vadászkés? Összeszedtük a legfontosabb tulajdonságokat.

Fontos a praktikus kialakítás

A minőségi kések között keresgélve természetesen nem mindegyik lesz alkalmas arra, hogy egy vadászat során valós segítséget jelentsen a tulajdonosának. Pedig ez egy olyan eszköz, amelyre minden vadásznak, minden természetjárónak szüksége lesz, sőt a vadászkések a ház körül, a kerti munkák során is nagy segítséget nyújthatnak. A vadászkések gyakorlatilag munkakések, ezért az egyszerű, praktikus kialakítás, valamint a strapabíróság két fontos szempont a gyártási folyamat során. Ami a pengét illeti, az legtöbbször lefelé ívelő, kissé hasas megoldás, ez a legnépszerűbb kialakítás a használhatóságát figyelembe véve. Azt talán mondani sem kell, hogy egy jó vadászkés pengéje mindig borotvaéles, ez azonban nemcsak a késen, hanem annak használóján is múlik. Az anyagválasztásnál nincs jobb a rozsdamentes acélnál, ár-érték arányban ezt választják a legtöbben, amikor vadászkést vásárolnak, míg ha a méretet próbáljuk meghatározni, nem kell nagyot álmodni, egy nyolc vagy tíz centis, maximum 4 milliméter vastag penge is elegendő.

Legyen biztos fogása a markolatnak

Ha van változatos elem a vadászkések kínálatában, az a markolat. Általános nézet, hogy ennek természetes anyagból kell készülnie, hiszen a vadászat a természet közelségéről szól, ezzel meg kell próbálni a lehető legjobban azonosulni. A vadászkés markolata készülhet fából, csontból, esetleg szarvasagancsból, a lényeg az, hogy a kialakítás megvalósítsa a magabiztos használatot. Semmit nem ér a szép markolat, ha a kés csúszik a kezünkben, így a választásnál inkább a kényelmes és biztos fogást részesítsük előnyben, mint a tetszetős kinézetet. Tartsuk még szem előtt, hogy a markolat és a penge között található rész, az úgynevezett bakni legyen rozsdamentes, hiszen ezt is jelentős környezeti behatás éri majd.

A fotó forrása:
Filip Jedraszak / Shutterstock.com

Címkék: kés, vadászkés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről