Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 02. 11:37, péntek | PR

Mit kapnak az ingatlanvásárlók 30 millió forintért Cegléden a pandémia után?

Mit kapnak az ingatlanvásárlók 30 millió forintért Cegléden a pandémia után?

Az ingatlanbefektetés népszerűségét még az egyre inkább csak növekvő négyzetméterárak sem tudják csökkenteni, hiszen a koronavírus és az otthonteremtési program is az elmúlt időszakban növelte a keresletet.
A Pest megyei piacon sincs ez másképp, hiszen az ingatlanárak itt sem kímélik a vásárlók pénztárcáját. Az ingatlannet.hu legújabb elemzésében először megmutatjuk mire is elég 30 millió forint Cegléd és környékének ingatlanpiacán, majd megnézzük, hogy valóban érdemes-e belevágni a befektetési célú ingatlanvásárlásba.

Mekkora házat kaphatunk 30 millió forintért Cegléd városában?

A hazai ingatlanpiacon 30 millió forint nem olyan hatalmas összeg, főként abban az esetben, ha egy nagyobb családi házat szeretnénk belőle vásárolni. A nulláról indulva, saját pénzből saját otthonhoz jutni sose volt egy egyszerű feladat, de az idő múlásával ez még inkább egyre nehezebbé válik. Egy évvel ezelőtt sokkal többet ért az általunk meghatározott keretösszeg Cegléden mint most. 2020 májusának átlagos négyzetméter árai alapján, 30 millió forintért Pest megye negyedik legnagyobb városában egy csaknem 137 m² alapterületű családi építésű házat lehetett venni.
2021. májusának átlagos négyzetméter árai alapján azonban ebből az összegből már csak egy 127 m²-es házat lehetett kapni. Így a 12 hónap elteltével mintegy 10 négyzetméterrel kevesebbet ér az ugyanakkora összeg.

Egy családi házért Cegléden a legtöbbet 30 millió forintért 2020. júniusában kínálták, mikor is egyetlen egy négyzetméterért 214 forintot kértek el a tulajdonosok. A legkevesebbet a pénzünk pedig idén áprilisban ért, a 236 Ft/m2-es átlagos kínálati ár mellett.

Vajon mit ér 30 millió forint a környék ingatlanpiacán?

Pest megyében igencsak nagy a ingatlanárak közötti differencia, hiszen a négyzetméterárak között 200 ezer forint különbség is lehet.

Az elemzésbe bevont városok közül, az idei év májusi átlagos négyzetméter árak alapján, a legnagyobb alapterületű, 58 m²-es házat Szigetszentmiklóson vásárolhattunk volna a 30 millió forintért. Szintén az ötödik hónapi átlagárakkal számolva, ezt követte Gödöllő, ahol mintegy 57 m²-rel kisebb házat lehetett kapni ezért a keretösszegért.

Már kevesebbet ért a 30 millió forint Érden. Itt ebből a pénzből 2021 májusában egy 54 m² alapterületű házat tudtak vásárolni a befektetők. Az általunk vizsgált települések közül a legkisebb házat a magas négyzetméter árai miatt Dunakeszin kínálták eladásra 30 millió forintért a tulajdonsok. Ebben a városban egy alig 46 négyzetméteres családi házra futotta.

Vajon 2021-ben megindulnak az árak felfelé vagy sem?

A 2020 márciusában megjelenő koronavírus előrébb hozta a 2019-es év konszolidációjának a végét, így a várt stagnálás kissé hamarabb következett be.
A vírus és mindemelett a kormány által hozott döntések hatására az ingatlanvásárlók egyre inkább az agglomeráció és a vidéki városok, falvak felé orientálódnak. Nagymértékben megindult a kereslet a kertek, dolgozó szobák és a teraszok iránt is. A tavalyi évben bejelentett és idén hatályba lépő Otthonteremtési Program, a koronavírus hatására kíméletlenül megemelkedett építőipari anyagárak hatására, valamint a korlátozó intézkedések megszüntetése miatt egyre inkább felfelé tendálnak az ingatlanok kínálati árai, ennek következtében a szakemberek szerint élénkülő forgalomra lehet majd számítani a magyar ingatlanpiacon.

Forrás: ingatlannet.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről