Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Május 29. 11:00, hétfő | Helyi

Minden nap Gyereknap

Minden nap Gyereknap

A Ceglédi Rendőrkapitányság csatlakozott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kezdeményezésére induló „Minden nap Gyereknap” elnevezésű játékgyűjtéshez.

Az adományok 2017. május 27-én, Albertirsán, a városi Gyermeknapon kerültek átadásra. A kollegák által összegyűjtött könyveket, plüssfigurákat, társasjátékokat, DVD lemezeket Kiss Edit c. r. százados adta át a Ceglédi Rendőrkapitányság nevében Farkas Péternének, az Albertirsai Napsugár Óvoda vezetőjének. Az intézmény vezetője hálásan megköszönte az ajándékokat, majd megígérte, hogy kollegáival együtt eljuttatják a játékokat a támogatásra, segítségre szoruló a gyerekeknek. Elismerő szavakkal méltatta a kezdeményezést és a rendőrségen dolgozókat, akik ilyen nemes gesztussal szentelnek figyelmet a rászoruló gyerekeknek.

A Gyereknapra a kapitányság szakemberi prevenciós programmal és bemutatóval készültek.

A bűnmegelőzési előadó, a nyár veszélyeivel kapcsolatos szóróanyagot osztott szét a gyerekeknek, és felhívta a figyelmet a szülői intelmek betatására is. A segélyhívó számok felsorolása után átbeszélték, hogy mit kell elmondani segélyhíváskor. A helyes válaszokért ajándékkal jutalmazták a gyerekeket. A kicsiknek színezővel kedveskedtek a kollegák.

A szülőknek, nagyszülőknek a vagyonvédelemmel kapcsolatban tartott az előadó rövid tájékoztatást. A témával kapcsolatos szóróanyagok is kiosztásra kerültek.

Az ittas és drogos állapotot szimuláló szemüvegek is bemutatásra kerültek. Célba dobást és akadálypályán történő végig haladást lehetett gyakorolni a szemüvegben. A feladatokat nem mindenkinek sikerült pontosan teljesíteni, így a felhőtlen nevetés nem maradt el.

Szilágyi Sándor r. alezredes rendőrség történeti kiállítással valamint hatástalanított fegyverekkel kapcsolatban tartott rövid előadásokat, bemutatót. A kiállításnak mindig nagy sikere van, mivel felszerelési tárgyakat kézbe lehet venni és ki lehet próbálni.

Az Albertirsai Rendőrős kollegái kutyás bemutatóval valamint a rendőrségi szolgálati gépjármű bemutatásával vettek részt a Gyereknapi programon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására