Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 10. 10:22, hétfő | PR

Minden, amit tudnod kell az utángyártott lézernyomtató patronokról

Minden, amit tudnod kell az utángyártott lézernyomtató patronokról

A lézernyomtató patronokkal kapcsolatban elég nagy a kavarodás. Jó tisztában lenni az alapfogalmakkal, hogy informált döntést tudjunk hozni, mikor kifogy a patron és cserélni kell. Összeszedtük a lényeget.

Érdemes előre rákészülni a tintapatron cserére, lehetőleg még a nyomtató megvásárlása előtt, hiszen a leggyakoribb karbantartási tevékenység a nyomtató patron cseréje. Egy ilyen csere akár igen költséges is lehet attól függően, hogy milyen típusú nyomtatóról van szó. Hüvelykujj szabály alapján elmondható, hogy a legtöbb olcsó nyomtatóhoz drága a patron csere, míg a drágább nyomtatók egyrészt tovább bírják az eredeti tintapatronnal, másrészt pedig könnyebb és olcsóbb a cseréje. A lézernyomtató patronokról pedig általában elmondható, hogy a gyári eredeti két-háromszor annyiba kerül, mint az utángyártott, így érdemes körülnézni a piacon. De mit is jelent, hogy egy toner utángyártott?

Milyen az utángyártott nyomtató patron?

Az utángyártott kifejezés alatt azokat a tonereket értjük, amik nem az eredeti gyártóktól származnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy hamisítványokról van szó. Az utángyártott patronok olyan, eredeti gyári patronok, amiket kifogyásuk után begyűjtött egy cég és sokszoros elektronikai minőségi ellenőrzés mellett újra töltött.

Van azonban trükk is a dologban, hiszen nem tudhatod, hogy valóban megtörténtek-e a szükséges ellenőrzések és megfelelő minőségű tonert kapsz-e. Ezért olyan fontos, hogy csak megbízható cégtől vásárolj.

Miben más ez, mint a klón?

A klón lényegében a gyári eredeti másolata. Nem újratöltött, hanem utángyártott termékről van szó, amihez új alapanyagokat használnak fel. Ezek drágábbak, mint az utángyártott patronok és nem feltétlen tudnak többet. A gyári eredeti minőségét nem érik el, viszont sokkal többe kerülnek, mint az egyszerű, jó öreg utángyártott patronok.

Szabad utángyártott tonert venni?

Szabad, sőt! Az utángyártott tintapatronok hozzájárulnak a környezetszennyezés csökkentéséhez, hiszen újrahasznosítják a már használt patronokat. Azonban, ahogy mondtuk, arra figyelni kell, hogy honnan származik a toner, mert komoly technikai feltételek kellenek a tintapatronok szakszerű újra töltéséhez. Ezek nélkül egy nem megfelelően töltött toner akár a nyomtató meghibásodásához is vezethet.

Érdemes hát körülnézni a lézernyomtató patronok piacán, informálódni a cégről, meggyőződni, hogy válaszol a megkeresésekre és nem utolsó sorban nem csak a bontatlan csomagolású újratöltött patronokat váltja vissza. Mindezen lépések megtétele után azonbanjó választás az utángyártott tintapatron, mert nem csak a pénztárcádat kíméli, hanem a környezetet is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.