Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Október 04. 13:25, kedd | PR
Forrás: (x)

Milyen felszerelésre van szüksége egy kapusnak?

Milyen felszerelésre van szüksége egy kapusnak?

Amikor a fociról beszélünk, mindenkinek a pályán szaladgáló játékosok jutnak eszébe, és kevesen gondolnak a kapusra, aki azonban szintén fontos része a csapatnak.

Ugyanakkor, mivel más a szerepe, más felszerelésre is van szüksége. A kapus számára is fontos, hogy a megfelelő ruházat és kiegészítők álljanak rendelkezésére játék közben, ez ugyanis nagymértékben befolyásolja a teljesítményét.

Hogyan játszik a kapus?

Míg egy focimeccsen a legtöbb játékos rengeteget fut a labda után, addig a kapus jobbára egyhelyben áll, minimálisan mozog, csak akkor vált aktív mozgásra, amikor a kapu felé közeledik a labda. Éppen ezért például a kapusokon hosszúujjú mez van. További különbség, hogy ők kézzel is hozzáérhetnek a labdához, ezért a kezük védelme is nagyon lényeges.

Milyen focicipő kell egy kapusnak?

Attól még, hogy nem fut kilométereket minden egyes meccs alatt, a kapusoknak is minőségi focicipőre van szükségük, mégpedig olyanra, ami az adott terepnek megfelelő. Teremfoci esetén például a kapusnak is teremcipő fog kelleni, hiszen amikor mozdulnia kell, akkor ő is megfelelő cipőben tudja a legjobb teljesítményt elérni.

A többi pálya típust is figyelembe kell venni: műfüves pálya esetén műfűre való focicipőt kell választani, és természetes gyephez is találunk külön cipőtípust. A talajhoz való alkalmazkodás nagyon fontos abból a szempontból, hogy stabilan álljon a kapus a lábán, tudjon vetődni, futni, amikor szükséges.

Mire jó a kapuskesztyű?

A kapuskesztyűnek többféle szerepe van. Aki fogott már focilabdát, sőt, kapott már el erősen megrúgott focilabdát, az tudja, hogy alaposan meg tudja viselni a mutatvány az ember kezét. A focilabda kemény, és ha nagy erővel megrúgják, sérülést is tud okozni. A kesztyű ezért védelmi szerepet tölt be a kapus számára, ezenfelül ugyanakkor segít neki megtartani a labdát, akadályozza a kézből való kicsúszást. A sikeres védéshez tehát a jó kapuskesztyű elengedhetetlen.

A kapusok felszerelése éppen ugyanolyan fontos, mint a többi játékosé. A legjobb eredmény elérése érdekében igyekezzünk a legprofibb felszerelést választani!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.