Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 26. 12:29, péntek | PR
Forrás: (x) Fotó: Freepik.com

Milyen feladatok várnak ránk szociális ápolóként és gondozóként?

Milyen feladatok várnak ránk szociális ápolóként és gondozóként?

Ha léteznek szép és nemes munkák, akkor a szociális ápolók és gondozók biztosan helyet kapnak a listán.

Legyen szó idősebb emberekkel vagy betegekkel való törődésről, olyan segítséget nyújtanak, ami előtt érdemes meghajolni.Persze ez nem az a munkakör, amit mindenki jól tud csinálni, egy kicsit talán születni is kell rá. Az viszont biztos, hogy óriási szükség van rájuk – ezt pedig a hazánkban fellelhető álláslehetőségek is bizonyítják.

Hol találhatunk munkát Magyarországon?

Beteg emberek, idősebb generációk az ország minden pontján vannak, így pedig olyanokra is szükség van, akik segítenek nekik. Ezt akár egy olyan szép és mesés községben is meg lehet tenni, mint Noszvaj, ahol egy kicsit a tiszta levegő is gyógyító erővel bír.

Szociális ápoló és gondozó állás Noszvajon, szakképzettséggel rendelkezőknek – ehhez hasonló munkalehetőségeket érdemes keresni, például az egerallas.hu portálon, de egyéb kategóriákra is szűrhetünk, legyen szó például a kereskedelem és értékesítés területéről, ami a https://egerallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites link alatt elérhető.

A szociális ápoló és gondozó fő feladatai és felelősségi köre

A fő feladatok közé tartozik általában a beteg, idős emberek szomatikus és pszichés ellátása, gondozása. Kiemelten fontos a türelem, empátia és jó kommunikációs készség. De a fizikai állóképesség és stresszkezelési képesség is elengedhetetlen. Ez a munka ugyanakkor stabil és hosszú távú karrierlehetőséget kínál, mivel folyamatosan szükség van szakképzett ápolókra és gondozókra. Az ápolók gyakran rugalmas munkarendben dolgozhatnak, és számos továbbképzési és szakmai fejlődési lehetőség áll rendelkezésükre. Ezen kívül a munkájuk társadalmi megbecsülésnek örvend, és gyakran közösségi támogatást is élveznek.

Mi kell az elhelyezkedéshez és munkába álláshoz?

Szociális ápolói, gondozói vagy egészségügyi végzettség mindenképpen szükséges lehet a munkába álláshoz, de az imént felsorolt, egyéb készségek és kompetenciák is nélkülözhetetlenek ehhez a pozícióhoz. Sok helyen előnyt jelent a korábbi tapasztalat és a releváns továbbképzéseken való részvétel. Az álláskereséshez érdemes rendszeresen figyelni az állásportálokat, valamint kapcsolatba lépni helyi szociális intézményekkel és egészségügyi szolgáltatókkal.

Ami a “kínálatot” illeti, az utazási költségtérítés, az ágazati pótlék, a munkahelyi pótlék és egyéb juttatások mind-mind hozzátartozhatnak a munkaszerződéshez.

Címkék: állás, ápoló, gondozó, munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

2024. Augusztus 26. 11:31, hétfő | PR

A kerti kutak 3 előnye

Régebben teljesen megszokott volt, hogy egy ház udvarán ott állt a kerti kút.

2024. Augusztus 24. 08:29, szombat | PR

Vízművek területeit gondozzák

Meghívásos közbeszerzésen nyerte el a Borsod megyei Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. telephelyeinek fűkaszálási munkálatait a Jánosik és Társai Kft.

2024. Augusztus 06. 09:43, kedd | PR

Erős turizmus, erős gazdaság egyenlő munkahelyek!