Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 21. 08:39, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Millió virágszál Debrecenben

Millió virágszál Debrecenben

Több százezren voltak kíváncsiak idén is a Virágkarneválra Debrecenben. 13 virágkocsi és 24 csoport mutatkozott be a nagyszámú közönség előtt.

A hazai fellépők mellett érkeztek együttesek és táncosok Törökországból, Kínából és itt voltak az évek óta népszerű olasz zászlóforgatók is.

A fanfárok hangjára indult el a menet Debrecenben. Hagyományosan a Szent Korona kocsija vezette fel a sort, majd érkezik az idén a Nagytemplommal díszített Debrecen kocsi. A virágkocsikat zenei és tánccsoportok kísérték. A legnagyobb riadalmat a ceglédi csoport okozta. Idén Cegléd a díszvendége a Virágkarneválnak. Kocsijuk Kossuth Lajos toborzóját idézte.

Öt és fél kilométer után érkeztek meg a csoportok a nagyerdei stadionba. A zsűri elnökének, Buda Ferenc, Kossuth-díjas költőnek az egyszerű kompozíciójúak tetszettek.

 

Ahogy az utcák, úgy a stadion is zsúfolásig megtelt. Halász János államtitkár elmondta: kétszázezer ember érkezik ilyenkor, megduplázódik a város létszáma. Úgy vélte: ez nagyon fontos és jó dolog üzleti értelemben is, a városnak pedig azért jó, mert egy nagy közösségi esemény.

A virágkocsik és a csoportok este újra felvonulnak Debrecenben. A Virágkarnevált hagyományosan tűzijáték zárta, amely idén az állami ünnepségsorozat része. A 20 milliós költséget is a központi költségvetés állja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció