Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Február 21. 16:17, kedd | PR
Forrás: (x)

Mikor a legalkalmasabb elkezdeni a nyaralás tervezését?

Mikor a legalkalmasabb elkezdeni a nyaralás tervezését?

Melyik jobb: az előszezonban foglalni, vagy várni az utolsó pillanatig a döntéssel? Mely hónapokban a legjobb külföldön nyaralni, hogy elkerülhessük a tömeget, és esetleg még pénzt is spórolhassunk?

Íme, néhány tipp, hogyan és mikor tervezzük meg a nyaralást.

Mikor érdemes nyaralást vásárolni, hogy a lehető legolcsóbb legyen?
Évről évre emberek ezrei gondolkoznak azon, hogy előre lefoglaljanak-e egy utat, vagy jobb, ha lenyugszanak, és megvárják az utolsó pillanatot. Ahogy minden botnak két vége van, úgy ebben a projektben is mindkét lehetőség megtalálja a támogatóit és ellendrukkereit is. Ezen kívül van egy harmadik lehetőség: a holtszezonban pihenni. Hogyan tervezzük meg az idei kikapcsolódást, hogy ne fizessünk túl? A cikkben ennek nézünk utána, tarts velünk!

Az elővételre esküszöl? – kedvezmények, akciók és alacsony árak

Az elemzések azt mutatják, hogy a last minute ajánlatok gyakran drágábbak, mint az előre lefoglalt utak. Hogy miért? A legnépszerűbb turisztikai üdülőhelyeken télen működő szállodai létesítményeknek pénzre van szükségük ahhoz, hogy az első vendégek érkezése előtt beindulhassanak. Ezeket többek között az utazásszervezők által fizetett előlegből szerzik meg. Ők viszont pénzt kapnak a nyaralást előre lefoglaló ügyfeleiktől. A korai vásárlás ösztönzése érdekében a szervezők nagy kedvezményeket kínálnak, ami az ajánlatok áraiban is megmutatkozik. Éppen ezért ősszel és télen jelentős összeggel is olcsóbban vásárolhatunk nyaralást, mint nyáron. Ez megmutatkozik például a Dubai repjegyek opcióiban is: https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/dxb/dubai. Az előzetes foglalásnak más előnyei is vannak. Először is több választási lehetőségünk van. Nemcsak a legnépszerűbb indulási időpontok közül választhatunk szabadon, hanem a szállodák széles választékát is igénybe vehetjük a legjobb szobákkal, érdekes, szórakoztató programokkal. Emellett az utazási irodák a kedvezményeken kívül számos egyéb előnyt is kínálnak. Ez magában foglalja többek között az árstabilitás garanciáját vagy az indulási időpont költségmentes megváltoztatásának lehetőségét, ami rugalmasabbá teszi nyaralási terveinket.

A nagy last minute vadászat híve vagy?

Mivel az adatok azt mutatják, hogy egy előre vásárolt utazás akár jelentős összeggel is olcsóbb lehet fejenként, furcsa, hogy felmerül, hogy mégis hogy lehetnek előnyösebbek a híres last minute nyaralások? Ahogy az az életben lenni szokott, a válasz egyáltalán nem egyértelmű. Egy olyan időszakban, amikor nagy az érdeklődés a külföldi utazások iránt, nehéz igazán jó ajánlatot találni ebben a kalapban. Ilyen helyzet állt elő például 2021 nyarán, amikor a koronavírus-járvány miatt sokan az utolsó pillanatra halasztották a nyaralás vásárlásáról szóló döntést. Kedvezményes ajánlatokat karácsonykor, szilveszterkor, piknikkor vagy más hosszú hétvégéken sem könnyű találni, vagyis olyankor, amikor sokan utaznak. A tapasztalt akciót keresők viszont biztosan ráakadnak álmaik ajánlatára a végén. Csak egy kis türelemre és rugalmasságra van szükség, és egy-két nappal az indulás előtt valóban találhatunk egy remek last minute utazást. Ez olyan utak esetében fordul elő, amelyekre nincs elég turista. Az utolsó pillanatban maradtak szabad helyek a repülőn vagy a szállodában, és a szervező nyilván el akarja adni őket, még akkor is, ha ezt önköltségen kell megtennie.

Tudod mit? Utazz inkább a szezonok között!

Az utazási irodák az évet szezonra és holtszezonra osztják. Az előbbi elsősorban a júniustól augusztusig tartó időszak, a téli szünetek, ünnepek, piknikek és húsvét időszaka. Más szóval, az olyan dátumok, amikor a legtöbben nyaralnak. Ha tehát nem kell feltétlenül olyan időpontban indulnod, amikor mindenki más is pihenni szeretne, és nem szeretnél túlfizetni, válassz a szezonon kívüli utazást. Mikor? Például áprilisban, május és június fordulóján vagy ősszel, októberben, novemberben és december első heteiben. Az ezeken a dátumokon eltöltött vakáció nemcsak olcsó kikapcsolódásra kínál lehetőséget, hanem esélyt nyújt arra is, hogy a legnépszerűbb üdülőhelyeken zsúfoltság nélkül tölthess időt. Könnyebben megközelíthetőek a turisztikai látványosságok, és több hely van a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél. Csábítóan hangzik? Mi megmondtuk! Lepd is meg magad most rögtön egy barcelonai repülőjeggyel: https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/bcn/barcelona.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.