Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 17. 15:22, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Mikocenzus - háromszor keresik fel a háztartásokat a számlálóbiztosok

Mikocenzus - háromszor keresik fel a háztartásokat a számlálóbiztosok

Három alkalommal próbálják felkeresni a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkatársai azokat a háztartásokat, amelyeket a mikrocenzusban kijelöltek, de a címükről nem érkezett be az interneten kitöltött kérdőív.

A KSH az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben jelezte azt is, hogy zajlik a mikrocenzus második szakasza, amelynek során számlálóbiztosok keresik fel a népesség-összeírásba bekerült háztartásokat. A mikrocenzus október 31-ig tart, ezt a november 8-ig tartó pótösszeírási szakasz követi, ekkor azonban már csak azokhoz mennek ki a KSH munkatársai, akikkel korábban felvették a kapcsolatot - tették hozzá.

A számlálóbiztosok délelőtt, délután és egy hétvégi napon is felkeresik a mintába bekerült lakásokat. Ha senkit sem találnak otthon, mindhárom alkalommal értesítést hagynak, és megadják a saját elérhetőségüket is. Negyedszerre már csak akkor mennek ki, ha a válaszadásra kijelöltek felvették velük a kapcsolatot.

A közleményben figyelmeztettek, hogy aki a mintába bekerült, és a válaszadást elmulasztja, szabálysértést követ el.

A mikrocenzus lebonyolításában 3500 számlálóbiztos vesz részt, és egy kérdezőnek átlagosan mintegy 100 címet kell felkeresnie.

A számlálóbiztosokat nem szükséges a lakásba beengedni, a velük való beszélgetés külső helyszínen is lebonyolítható - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.