Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Július 31. 16:11, szerda | Helyi sport
Forrás: judoinfo

Miklós új súlycsoportban méretteti meg magát

Miklós új súlycsoportban méretteti meg magát

Az edzők kedden döntöttek, s ha az elnökség is rábólint, tizenöt judós képviselheti színeinket a közelgő vb-n. Az esztendő legfontosabb versenyére augusztus 26. és szeptember 1. között kerül sor Rio de Janeiróban, ahol Ungvári Miklós már 73 kg-ban méreti meg magát.

Az MJSZ versenysport bizottsága keddi ülésén elfogadta a világbajnoki keretet, ezt szerdán az elnökség elé terjesztik, a névsor várhatóan csütörtökre véglegessé válik, a repülőjegyek és a szállások foglalása miatt erre feltétlenül szükség van – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Nagy András szakágvezető.
Magyarország – akárcsak a többi IJF-tagország – kilenc férfi és kilenc női judóst indíthat, a létszámot csak a férfiaknál használjuk majd ki.

A riói világbajnoki keret

Férfiak: Burján László (60 kg, Budaörsi SC), Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (66, Honvéd-Kipex), Ungvári Miklós (73, Közgép-Ceglédi VSE), Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE), Csoknyai László (81, Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex), Tóth Krisztián (90, KSI SE), Bor Barna (+100, Atomerőmű SE). Tartalék: Cirjenics Miklós (100, Honvéd-Kipex)
Nők: Csernoviczki Éva (48, Ippon Judo Tatabánya), Karakas Hedvig (57, Honvéd-Kipex), Szabó Katinka (57, Leányvár-Varga Csepp), Szabó Franciska (70, Leányvár-Varga Csepp), Joó Abigél (78, KSI SE), Mészáros Anett (78, Honvéd-Kipex)

Nagyon kemény lesz a világbajnokság, a célunk az, hogy legalább egy, de inkább két érmet hazahozzunk. A válogatott tagjai közül többen is képesek lehetnek arra, hogy a dobogóig eljussanak, de azt hiszem, a hat évvel ezelőtti négy érem a több indulós mezőnyben álomszerű eredmény lenne” – vélekedett Nagy András szakágvezető, utalva arra, hogy válogatottunk a 2007-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságról négy bronzéremmel tért haza Rio de Janeiróból, akkor Hadfi Dániel, Ungvári Miklós, Mészáros Anett és Baczkó Bernadett állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem