Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Február 09. 15:14, kedd | PR

Miért ideális pályakezdéshez egy közigállás?

Miért ideális pályakezdéshez egy közigállás?

A pályakezdés nem könnyű feladat, főleg a vírus által nehezített munkaerőpiaci környezetben. Egy közigállás azonban ideális választás lehet pályakezdőknek bármilyen körülmények között, és erre több érvünk is van.

A munkaerőpiacra kikerülni pályakezdőként komoly kihívás lehet. Attól függetlenül, hogy Budapesten vagy vidéken keresel majd végül munkát, egy közigállás pályakezdőknek is lehet ideális és erre öt nyomós érvünk van.

Közigállások mindig lesznek

A KSH adatai szerint a magyar munkavállalók bő egyötödét foglalkoztatja az állam, ez pedig nem kis szám. Közigállásokat az ország bármely pontján lehet találni akár diplomásként, akár valamilyen szakképzettséggel vagy pályakezdő munkavállaló.

Biztos megélhetés

Az állam biztos munkaadó. Bármi történjen is, a havi fizetésed beérkezésére mindig számíthatsz, tehát egy vállalati csőd vagy piaci megingás nem veszélyezteti a megélhetésedet. Ha pályakezdő munkavállalóként szeretnél esetleg hitelt felvenni az első lakásodhoz, a bankok is könnyebben adnak kölcsönt, ha tudják, hogy a munkahelyed biztos lábakon áll.

Diplomával azonnal magasabb fizetési osztályba kerülsz

A közalkalmazotti bértábla úgy van összerakva, hogy diplomával azonnal magasabb fizetési osztályba kerülsz. Ez ugyan hátrányos lehet, ha már több év munkaviszonnyal rendelkezel, de diplomás pályakezdőként kedvező helyzetet teremt.

Nyelvpótlék jár

Míg a diploma után csak akkor jár a magasabb bérezés, ha a munkakör betöltéséhez a kiírás megköveteli a felsőfokú végzettséget, addig a közigazgatásban minden esetben jár a nyelvpótlék, akkor is, ha az adott munkakör betöltéséhez nem kell a nyelvtudást. Ez több nyelvvizsga esetében egy igen komoly kiegészítést jelent az alapbérezésen felül.

Szakmai fejlődés

A közigazgatásban számtalan helyen találsz olyan állást, ahol támogatják a szakmai fejlődésedet. Akár munkaidőkedvezménnyel, akár a továbbtanulás részleges finanszírozásával, de sokszor tudod úgy folytatni a tanulmányaidat munka mellett, hogy ahhoz valamilyen formában támogatást kapsz.

A közigazgatás számtalan olyan lehetőséget nyújt, ahol egy pályakezdő fiatal kitapasztalhatja a képességeit, és akár nemzetközi téren is részt vehet szakmai munkában. Ezeket a tapasztalatokat aztán később akár a magánszférában is remekül tudod kamatoztatni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 13:09, kedd | PR

Egy nélkülözhetetlen ruhadarab, amelynek minden férfi szekrényében ott kell lennie – bőrdzseki

Trendek jönnek és mennek, de azt kell mondani, hogy a férfi bőrdzseki talán soha nem megy ki a divatból, hiszen, ha megújult formában is, de mindig trendi lesz, sok-sok férfi legnagyobb örömére,

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 14:00, péntek | PR

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

A koronavírus miatti lezárások az élet sok területén okoznak nehézséget. Ha éppen most kellene nyelvvizsgáznod diplomához, álláskereséshez, külföldi felvételihez, akkor sincs veszve minden. Mutatjuk a megoldást!