Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Május 15. 16:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Miben különbözik egymástól a hagyományos zongora és a digitális zongora?

Miben különbözik egymástól a hagyományos zongora és a digitális zongora?

A zongoráknál érzékenységben, hangzásban, árban és a funkciókat tekintve is számos különbséget találhatunk. Nézzük meg ezeket a különbségeket közelebbről.

Hangzás

A hagyományos zongora esetében egy akusztikus hangszedő segít a hangok megszólaltatásában, míg a digitális változatnál egy elektronikus hanggenerátor teszi meg ugyanezt. A hagyományos zongora hangzása sokkal természetesebb, míg a másik zongoránál minden digitálisan történik annak érdekében, hogy valósághű hangzást érjünk el. Eszerint is eldönthetjük, hogy melyik hangszer az, amire szükségünk van.

Érzékenység

Ha az érzékenységet vesszük górcső alá, akkor megállapítható, hogy a hagyományos változat sokkal érzékenyebben reagál játék közben, hiszen itt a zongorista ereje befolyásolja a hangnak az erejét és a dinamikáját is. A másik esetben a hang ereje és a dinamikája programozható és egyáltalán nem függ a zongorista játékától.

Karbantartás

A hangszerek karbantartása sem elhanyagolható szempont, amit sokan nem is vesznek figyelembe vásárláskor. Egy hagyományos hangszer karbantartása mindig bonyolultabb, hiszen rendszeresen kell hangolni. A digitális zongora esetében nagyon ritkán kell csak beavatkozni.

Ár

Az ár soha nem elhanyagolható, hiszen sokszor ezen múlik minden. A hagyományos változatok sokkal drágábbak, de ezért magas minőségű anyagból elkészített hangszert kapunk. A digitálisak ára változó, hiszen függ a felszereltségtől, de összességében elmondhatjuk, hogy olcsóbbak.

Funkciók

Nagyon sok beépített funkcióval rendelkeznek a digitális hangszerek így például csatlakoztathatunk hozzá fejhallgatót, beépíthetünk ritmusokat és hangszín szabályozót. Ha a funkciót vesszük alapul, akkor kétségtelen, hogy a digitális a nyerő.

Természetesen a végső választás az egyéni preferenciáktól függ. Ha fontos számunkra, hogy természetes hangzású legyen a zongora és kellőképpen érzékeny, akkor az ideális választás a hagyományos, de itt időt és pénzt kell fordítani a karbantartásra. Azonban, ha egy praktikus és könnyen kezelhető darabra vágyunk, akkor mindenképpen a digitális mellett érdemes letenni a voksunkat, ami számtalan extra funkcióval rendelkezik. Egy Hangszerbolt Budapest környékén, de az ország bármely pontján garantáltan mind a kettő típust árulja, így a legtöbb esetben ki is próbálhatod őket, mielőtt belevágnál a hangszervásárlásba.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére