Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2023. Szeptember 20. 09:49, szerda | Helyi

Mi, ceglédiek – A város géniuszai a millenniumi években

Mi, ceglédiek – A város géniuszai a millenniumi években

Mi, ceglédiek – A város géniuszai a millenniumi években

2023. szeptember 15-én, pénteken 17 órakor megnyílt a „Mi, ceglédiek – A város géniuszai a millenniumi években” című új időszaki kiállításunk a Magyar Géniusz Program keretében, a Nemzeti Kulturális Alap és Cegléd Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által koordinált program lehetőséget adott a Kossuth Múzeumnak egy új, korszerű, a mai látogatói igényeket középpontba állító kiállítás létrehozására. Installációs terének kialakítása, az abban megjelenő technológia és az egyéb interpretációs megoldások keretében a klasszikus kiállítási értékek mellett megjelennek a játékos felfedezés lehetőségei és a digitális eszközök nyújtotta élmények is.

A Kossuth Múzeum és a First Construction Kft. munkatársai által létrehozott kiállítás nemcsak a múltunkra és hagyományainkra emlékezésről szól, hanem egyúttal a jövőbe tekintésről is. Azokra az értékekre és lehetőségekre mutat rá, melyeket mi, ceglédiek továbbadunk gyermekeinknek.

A megnyitón Zakar József múzeumigazgató és Dr. Csáky András polgármester köszöntötte a megjelenteket. A kiállítást Dr. Végh Katalin, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének ügyvezetője, a Magyar Géniusz Program fő koordinátora nyitotta meg. Az eseményen Szalisznyó Emília és Volter Kálmán működött közre.

A kiállítás 2025. március 30-ig tekinthető meg.

A kiállítás kurátorai: Gyura Sándor, Reznák Erzsébet, Zakar József.
Szakmai segítők: Borsos Hedvig, Farkas Ildikó, Kisfaludi István,
restaurátor: Mala Enikő.
Látványterv: Zakar József, grafika: Nagy Ágnes.
Installáció, digitális eszközök és építés First Construction Kft. és a Kossuth Múzeum munkatársai.

Ezúton köszönjük mindazok segítségét, akik a kiállítás létrejöttében közreműködtek: Novák Piroska (Magyar Iparművészeti Múzeum, főmuzeológus), Király Faipari Gyártó Kft., Túri Alfréd, Dávid Zoltánné, Nyíri Konrád, Hetényi László, dr. Füle Györgyné, Szilaj Anikó.

Forrás: Kossuth Múzeum Cegléd
Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 05. 10:35, szerda | Helyi

Hangszerbemutató

2024. Június 04. 15:41, kedd | Helyi

akossági tájékoztató szúnyoggyérítésről

2024. Június 03. 13:07, hétfő | Helyi

A pedagógusokat köszöntötték

2024. Május 31. 14:21, péntek | Helyi

Karády est