Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 19. 12:55, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Meztelen fények

Meztelen fények

Ezzel a sokat sejtető névvel nyitotta meg legújabb kiállítását a Duo Galéria a ceglédi Aquarell Hotelben.

A tegnap eset nyílt kiállításon Marácz István által készített akt képeket tekinthették meg az érdeklődők. A kiállítás a fotóművész azonos című könyvének megjelenése kapcsán nyílt meg. „Megjelent egy gyönyörű könyv, művészeti fotóalbum Meztelen fények címmel, magyar Nőkről egy barátom szavaival élve " Nők fénybe öltöztetve ". A közelmúltban sem jelent meg ilyen, magyar témájú hasonló kiadvány, ami a gyönyört, a szépséget ily naturális módon ábrázolná. Az album, meghatározó mû lehet a mai magyar művészi akt fotográfia terén. Mondanivalója, üzenete, nemtől függetlenül minden szépséget, igényességet szerető embert megszólít.”

A most megnyílt kiállításon, ill. az albumban szereplő képek még soha sem jelentek meg nyilvánosság előtt. A képeken szereplők személye is igen változatos, vannak köztük ismert és kevésbé ismert személyek, természetesen mindenki név nélkül.
Mindenki név nélkül jelent meg, mivel a fotók egy része teljesen személytelen, azaz ebben a művészi megvilágításban nem lényeges a személyiségük, csupán a szépségük. De természetesen a fotók másik részén felfedezhetőek ismert sztárok, szintén név nélkül, de olyan témakörben, ahogyan még senki sem látta őket.

Az albumban megtalálhatóak többek között a ceglédi származású Vad Katalin (Michel Wide) 20-as éveket idéző fekete-fehér képei.
Az albumban még helyet kapott Fodor Lengyel Zoltán, Goya díjas festőművész néhány képének illusztrációja.

Az elmúlt 8 évben készült fotókon a formák és színek harmóniájában teljesedik ki. Szereplői, szinte mindannyian magyar nők. A képeken „a természet legszebb ajándékai, a női idomok válnak kézzelfoghatóvá.”

Maróczi István egyébként több neves munkát tudhat már maga mögött. 1995 és 2005 között olyan eseményeket fotózott, mint Miss & Mister World Hungary, a Miss Universe Hungary, a Miss World Hungary, a Miss Balaton, vagy a Miss Hungary, vagy a Miss Bikini International.

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció