Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Május 18. 15:08, szerda | Helyi

Mester Dávid zongora diploma-hangversenye

Mester Dávid zongora diploma-hangversenye

A Ceglédi Zeneiskolában idők folyamán kialakult az a szokás, hogy a zenei pályán tovább tanuló növendékek, amikor eljutnak a diploma-évükbe, a diploma-koncertjük műsorát egykori iskolájukban is előadják. Ebben az esztendőben, május 12-én Mester Dávid zongora-koncertjét hallhattuk a zeneiskola hangversenytermében.

(Fotó: Kisfaludi István)
További fotók megtekinthetők lentebb a kapcsolodó képgalériában.

Óriási repertoárt mutatott be a leendő zongoraművész és kiválóan tolmácsolta a zenetörténet különböző stílustörténeti korszakait képviselő műveket. Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvořák és Igor Stravinsky művei csendültek fel, a mintegy kétórás hangverseny folyamán. Ez a teljesítmény már mennyiségileg is igen komoly, de ha még azt is megemlítjük, hogy a gazdagon árnyalt hangvétel és a technikailag is kifogástalan muzikalitás jellemezte Mester Dávid játékát, akkor minden tiszteletünk a jövő zongoraművészét illeti. Maga a hivatalos diploma hangverseny Budapesten, a Zeneakadémia Solti termében kerül megrendezésre 2022. június 7-én 19 órakor.

Mester Dávid jelenleg a Vígszínház társulatában zenei konzulens, számtalan alkalommal vezényelte már a ház zenekarát, emellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció