Városlista
2023. január 28, szombat - Károly,

Hírek

2022. Május 18. 15:08, szerda | Helyi

Mester Dávid zongora diploma-hangversenye

Mester Dávid zongora diploma-hangversenye

A Ceglédi Zeneiskolában idők folyamán kialakult az a szokás, hogy a zenei pályán tovább tanuló növendékek, amikor eljutnak a diploma-évükbe, a diploma-koncertjük műsorát egykori iskolájukban is előadják. Ebben az esztendőben, május 12-én Mester Dávid zongora-koncertjét hallhattuk a zeneiskola hangversenytermében.

(Fotó: Kisfaludi István)
További fotók megtekinthetők lentebb a kapcsolodó képgalériában.

Óriási repertoárt mutatott be a leendő zongoraművész és kiválóan tolmácsolta a zenetörténet különböző stílustörténeti korszakait képviselő műveket. Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvořák és Igor Stravinsky művei csendültek fel, a mintegy kétórás hangverseny folyamán. Ez a teljesítmény már mennyiségileg is igen komoly, de ha még azt is megemlítjük, hogy a gazdagon árnyalt hangvétel és a technikailag is kifogástalan muzikalitás jellemezte Mester Dávid játékát, akkor minden tiszteletünk a jövő zongoraművészét illeti. Maga a hivatalos diploma hangverseny Budapesten, a Zeneakadémia Solti termében kerül megrendezésre 2022. június 7-én 19 órakor.

Mester Dávid jelenleg a Vígszínház társulatában zenei konzulens, számtalan alkalommal vezényelte már a ház zenekarát, emellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 19:16, péntek | Helyi

A Magyar Kultúra Napja a Zeneiskolában

2023. Január 25. 15:12, szerda | Helyi

Bedei-csata megemlékezés

2023. Január 23. 12:56, hétfő | Helyi

Elismerések a Magyar Kultúra Napján

(Fotó: Makó András)

2023. Január 20. 16:30, péntek | Helyi

Március 31-ig tart az ellenőrzés