Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Február 09. 14:15, kedd | PR

Melyik kerületben keresgéljünk kiadó lakás után?

Melyik kerületben keresgéljünk kiadó lakás után?

Bár a főváros bővelkedik a kiadó lakásokban, mindig sarkalatos kérdés, hogy melyik kerületbe is helyezzük aktuálisan a székhelyünket. Ez egyrészt a saját érdekeink, másrészt az árfekvés miatt sem mindegy.

Szinte minden kerület kínál opciókat, de jól fontoljuk meg a döntést.

Miért fontos a kerületkérdés?

Budapest kerületei szinte teljesen egyedülálló és jól felismerhető karakterisztikával rendelkeznek. Bár a városkép folyamatosan formálódik és szerencsére egyre inkább korszerűsödő, nyugati minőség felé tendál, közel sem mindegy, melyik kerületben keresünk kiadó albérletet. Ennek nyilván számos földrajzi oka is lehet, hiszen a mindennapi életünket nehezíti meg, ha a számunkra fontos, frekventált helyektől, mint pl. munkahely, iskola stb. túlságosan távol keresünk lakást.


A trendek folyamatosan változnak és időről-időre más kerületek kerülnek előtérbe az körülmények aktuális alakulása folytán. Talán nem mindenki számára fontos annyira kerületkérdés, ugyanakkor azok elhelyezkedése máris nagyban befolyásolhatja a döntésünket, az általuk kínálat környezet pedig óriási hatással lehet az életminőségünkre is. Örök kérdés például az, hogy Pesten vagy Budán nézelődjünk kiadó lakások után. Ám ha ezt az alapkérdést tisztáztuk még mindig számos megfontolásra váró faktor marad.

Aktuális trendek

Az illetékes intézmények minden év elején közölnek bizonyos statisztikákat, melyek a lakásbérlésekre és vásárlásokra vonatkoznak. Idén sem volt ez másként, az előző és trendjei pedig azt mutatják, hogy Budapest 13. kerülete rendkívül népszerű a vásárlók körében. Ezt a statisztikát persze nem csak az eladó, hanem a kiadó lakásokra is kiterjeszthetjük. Ami biztos, hogy a kerület népszerűsége igencsak feltörekvőben van.

Ez persze egyáltalán nem is különös, hiszen a 13. kerület egy rendkívül sok arcú, számos lehetőséget tartogató része Budapestnek. Kellően központi elhelyezkedése és a Duna közelsége már önmagában is nagy lehetőségeket tartogat, ugyanakkor sokszínűsége több szempontból is üdvös. Szinte egészen egyedülálló módon a kerület kiadó lakásai között a szerényebb és olcsóbb garzonoktól a vízparti luxuslakásokig mindent megtalálunk.

A fejlődés követése

Attól függően, hogy a kiadó lakások keresésekor mennyire tervezünk hosszú távra, nem csak a kerületek aktuális állapotát érdemes figyelnünk, hanem az esetleg már látható jövőbeli fejlesztések lehetőségeit is. Erre is ékes példa a 13. kerület, mely egy egyértelműen modernizálódó, a meglévő értékeit tovább bővítő terület Budapesten. A már említett statisztika sem véletlen, hiszen számos lakás- és irodaberuházás zajlik a kerületben, így az elérhető ingatlanok száma is folyamatosan nő.

A lakásbérlési és vásárlási trendek tehát jelenleg a „tizenhárom” felé hajlanak és kár is lenne tagadni, csábító opciót jelenthet mindenki számára. Ne feledjük azonban, hogy a főváros hatalmas és más helyen is megtalálhatjuk azt a kiadó lakást, mely a számunkra leginkább megfelel. Kövessük a történéseket, nézzünk utána a helyszíneknek ahhoz, hogy egy jól átgondolt döntést hozhassunk az ingatlanok bérlésekor.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 13:09, kedd | PR

Egy nélkülözhetetlen ruhadarab, amelynek minden férfi szekrényében ott kell lennie – bőrdzseki

Trendek jönnek és mennek, de azt kell mondani, hogy a férfi bőrdzseki talán soha nem megy ki a divatból, hiszen, ha megújult formában is, de mindig trendi lesz, sok-sok férfi legnagyobb örömére,

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 14:00, péntek | PR

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

A koronavírus miatti lezárások az élet sok területén okoznak nehézséget. Ha éppen most kellene nyelvvizsgáznod diplomához, álláskereséshez, külföldi felvételihez, akkor sincs veszve minden. Mutatjuk a megoldást!