Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 11. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Melegszik az idő a héten

Melegszik az idő a héten

Fokozatosan melegszik az idő, de hajnali fagyokra is készülni kell a következő napokban. A hétvégén ismét borúsabb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható. Keleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, máshol nem várható csapadék. Az ország középső tájain megélénkül, néhol megerősödik a szél. A minimumok többnyire mínusz 5 és plusz 4, a maximumok plusz 11 és 16 fok között alakulnak. A felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal.

Kedden napos időre lehet számítani, csapadéknak kicsi az esélye. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön napsütéses idő várható, csapadék nélkül. A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A hidegre érzékeny helyeken mindkét nap lehet fagy hajnalban. Szerdán a hajnali plusz 1 és 6 fok közötti értékekről 15-21 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön a minimumok jellemzően plusz 1 és 7, a maximumok 15 és 21 fok között alakulnak.

Pénteken, a húsvéti hétvége kezdetén helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 2 és 10 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap felhősebb lehet az ég. Elszórtan eső és zápor is előfordulhat. Mindkét nap sokfelé megerősödik a szél is. Szombaton a minimumok plusz 2 és 10, a maximumok 13 és 20 fok között várhatók. Vasárnap hajnalban általában 0 és plusz 7 fok közötti értékeket mérhetnek, de a hidegre érzékeny vidékeken akár fagyhat is. Napközben jellemzően 10-16 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, meleg, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.