Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 28. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszorítás a MÁV-nál - vonatritkítás lesz áprilistól

Megszorítás a MÁV-nál - vonatritkítás lesz áprilistól

Egyes sajtóhírek szerint jelentős változások lehetnek a vasúton. Az ecoline.hu értesülése szerint tavasztól kevesebb személyszállító vonat közlekedik majd.

Az erről szóló döntést múlt pénteken jelentették be. A csökkentés célja, hogy több milliárdos megtakarítást érjenek el.

A fő cél az, hogy minél több olcsón üzemeltethető Bz motorvonatot nyerjenek ki a legkisebb forgalmú mellékvonalakról, ezek a sokszoros költséggel üzemeltetett dízelmozdony + 2-3 kocsival néhány embert szállító vonatokat váltják majd ki. Jelenleg a motorvonatból van hiány, ezért járnak sok nulla forgalmú vonalon tök üresen mozdonyos vonatok.A nemrég újranyitott mellékvonalak többségén újra csak napi 2 pár vonat lesz, és a menetrendet úgy módosítják, hogy lesz, ahol egy motorkocsival több vonalat is kiszolgálnak. A felszabaduló gördülőállomány révén rég esedékes selejtezésekre kerülhet sor, s kitolódik a következő, mindenképp szükséges mozdony és kocsibeszerzések időpontja is. Megszűnik több, az ütemes menetrenden felüli vonat, de az elővárosi forgalomban nem várható szűkítés.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.