Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2021. Május 04. 16:04, kedd | Helyi

Megkezdődött a kerékpársávok és a kerékpárút építése

Megkezdődött a kerékpársávok és a kerékpárút építése

Megkezdődött a kerékpársávok és a kerékpárút építése a Jászberényi úti vasúti felüljárón keresztül az Ipartelepi útig, a Szűcs telepi városrészre.

A beruházásra a Széchenyi 2020 program keretében nyert pályázaton mintegy 351,62 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást Cegléd Város Önkormányzata.

Cegléd Város Önkormányzata egy sikeres VEKOP-5.3.2-15-2016-00026 azonosítószámú pályázat eredményeként több mint 290 millió forintot költhet kerékpárút kiépítésére. A megvalósítás során, a Jászberényi úton a körforgalomtól a vasúti felüljárón keresztül halad majd a kerékpár sáv illetve a kerékpárút, a Szűcs telepi városrészre az Ipartelepi útig. Ezzel az Észak - Ipari Kereskedelmi Övezet összekapcsolódik a várossal. A Jászberényi úton az alábbiak szerint alakul a kerékpáros és a gyalogos közlekedés:

  • Az Ipartelepi úton az Infineon KFT.- nél gyalogátkelő helyet alakítanak ki.
  • Az Infineon KFT.-től a Kosárhegyi útig a városba érkezve jobb oldalon elválasztott gyalog és kerékpárút lesz.
  • A Jászberényi úton a Renault szalon és a Kosárhegyi út között gyalogos átkelőhely és kerékpáros átvezetés lesz a bal oldalra.
  • A Kosárhegyi út és a malomtószéli körforgalom között a városba érkezve a bal oldalon egyirányú kerékpárút lesz, a jobb oldalon pedig kerékpáros nyomvonalat festenek fel a meglévő járda mellé.

A projekt közvetett eredményei: A beruházás elkészültével az Északi - Ipari Kereskedelmi Övezet könnyen és biztonságosan megközelíthető lesz a többi városrészből érkezők számára, valamint a Szűcs- és Kernács telep lakói közvetlenül összeköttetést kapnak a város többi kerékpárútjához, így biztosítva az itt élők könnyebb mozgását a városon belül. Ennek köszönhetően növekedhet a mindennapi közlekedési célú utazások esetén a kerékpáros közlekedési módot választók aránya. Így csökkenhet a károsanyag - kibocsátási szint, amely hozzájárulhat az élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakulásához a térségben. A beruházásnak köszönhetően vélhetően csökkeni fognak a kerékpáros balesetek számai is, mivel a munkába járók és a városrész lakói is biztonságosan megközelíthetik úticéljaikat.

A projekt összköltsége: 351 629 545.-Ft.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.11.30.

Szöveg: cegled.hu
Fotó: Kisfaudi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 22:44, péntek | Helyi

Alkotás kicsit másképp

2021. Május 07. 22:27, péntek | Helyi

Czigle fűzfákat ültettek a Malom térre

2021. Május 07. 22:13, péntek | Helyi

A városalapítókra emlékeztek

2021. Május 07. 14:06, péntek | Helyi

Tilos a belépés!