Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 30. 17:36, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Meghosszabbították a Virágos balkonok, virágos kertek verseny nevezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos balkonok, virágos kertek verseny nevezési határidejét

Július 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt a Virágos balkonok, virágos kertek versenyre, és az idén Bálint gazda emlékdíjat is odaítélnek Magyarország kertésze tiszteletére

- közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint sokan jelezték a szervezőknek, hogy a szeszélyes időjárás miatt az idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat, ezért hosszabbították meg a nevezési határidőt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt egyéni környezetszépítő versenyre fotókat várnak, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket.

Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között.

A szakmai zsűri döntése mellett július 27. és augusztus 9. között közönségszavazás is indul majd, amelynek győzteseit szintén díjazzák augusztus közepén.

A verseny szervezőbizottsága arról is döntött, hogy a pályázat nemrég elhunyt zsűritagja, Magyarország kertésze, Bálint Gyuri bácsi tiszteletére Bálint gazda emlékdíjat is odaítélnek a versenyben.

Bálint György, mindenki Bálint gazdája a klasszikus értelemben vett kertészetet művelte, amiben benne volt a föld tisztelete és szeretete, valamint a munka megbecsülése. Nagyon fontosnak tartotta a haszonkertészetet is, számára a kert a gyümölcsfák, zöldségnövények és dísznövények harmonikus egységét jelentette, ahol a kertész a természettel harmóniában ápolja, gondozza a rá bízott természeti örökséget - írják a közleményben.

A versennyel kapcsolatos további részletekről a https://palyazat.viragosmagyarorszag.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

Címkék: balkon, kert, virág

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.