Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2024. Augusztus 06. 14:05, kedd | Helyi
Forrás: ctv.hu

Megérkezett Ceglédre az a 13 Ukrán sportoló fiatal

Megérkezett Ceglédre az a 13 Ukrán sportoló fiatal

Megérkezett Ceglédre az a 13 Ukrán sportoló fiatal, akiket a Kijevi Magyar Nagykövetség megkeresésére a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és a város lát vendégül egy héten át.

A Kijevi Magyar Nagykövetségről érkezett levél a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola igazgatójának Sági Anikónak, melyben azzal a kérdéssel fordultak az iskola vezetőjéhez, hogy tudnak-e segíteni a Nikopol régióban élő gyerekek táboroztatásában, ezzel kiszakítva őket a háborús övezet mindennapi borzalmaiból. Mivel a gyerekek többsége sportoló is, így az igazgató asszony felkereste Kőházi Ádám városi sportkoordinátort, hogy segítsen a szervezésben. Az ő szervező munkájuk eredménye, hogy hétfőtől vasárnapig városunkban táborozhat 13 ukrán diák, 2 kísérőjükkel.

A Ceglédi Sportcsarnok Kft. szállás felajánlással, az Avanda Busz a szállításban és egy budapesti kirándulással, az Admiral Étterem az étkezésben segíti az egyhetes tábort. De a helyi sportegyesületek, szervezetek is az ügy mögé álltak. A Tourinform iroda ingyenes városi sétát szervezett és tartott a gyerekeknek, a városi sportuszoda két délután is várja a gyerekeket. Sportos foglalkozást kínál a CEKK, Szellő Imre, a Living Sport Tollaslabdacsarnok, a kézilabda egyesület, akik szintén segítenek a buszoztatásban is a hét során.

Az iskolai programok során a cserkészek is készülnek a közös időtöltésre. Az iskola által meghirdetett gyűjtésre érkezett sok felajánlás, tolmácsolás, élelmiszer bevásárláshoz szükséges pénzügyi felajánlás, vagy a kollégium részéről például ágynemű formájában is.

A gyerekek vasárnapig vendégeskednek Cegléden, majd visszatérnek az oroszok által gyakran és keményen támadott Nikopolba.

Fotó / szöveg: ctv.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 22. 14:26, kedd | Helyi

Diákok kezei között szépülhettek az idősek

2024. Október 21. 11:08, hétfő | Helyi

Elhunyt Orisek Ferenc

2024. Október 18. 16:51, péntek | Helyi

A műben elrejtett alkotó

2024. Október 16. 16:49, szerda | Helyi

Legszebb rajzok - legszebb kertek