Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 17. 07:06, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még folyik a népszámlálási adatok feldolgozása - márciusra várható eredmény

Még folyik a népszámlálási adatok feldolgozása - márciusra várható eredmény

Szó sincs arról, hogy négy hónapja porosodnának a népszámlálási kérdőívek – jelentette ki Virágh Eszter, a népszámlálás szóvivője a köztévében.

A kérdőívek több száz ember kezein mennek keresztül nap mint nap. Márciusban már megtudhatjuk majd, hányan vagyunk, hány és mekkora lakásokban élünk, milyen a férfiak-nők aránya - tette hozzá.

Virágh Eszter, a népszámlálás szóvivője a köztévében elmondta: a kérdőívek több száz ember kezein mennek keresztül nap mint nap. Ezt a munkafázist úgy hívjuk, hogy laprevízió. Ez azt jelenti, hogy most nézzük meg, teljesek-e a számlálókörzetek dokumentumai, vannak-e benne zavaró bejegyzések. Ugyanakkor zajlik az előkódolás: statisztikai számokká alakítják a szöveges válaszokat.

Arra a kérdésre, hogy mi okozza a csúszást, azt válaszolta: a tényleges adatok rögzítését kezdik később. Ennek oka, hogy megindítottak egy közbeszerzési eljárást, majd úgy döntöttek, más megoldást keresnek a feldolgozásra, így kijelöltek egy állami céget a feladatra. Jelenleg egy eljárás keretében vizsgálják, megfelelő módon zajlik-e az előkészítés. Ez egy olyan hatalmas munka, hogy a Központi Statisztikai Hivatal kapacitása sem elegendő – magyarázta a szakember.

Elmondta azt is: előzetes adatokat márciusban adnak ki. Ezek azt mutatják majd, hogy hányan vagyunk, hány és mekkora lakásokban élünk, milyen a férfiak-nők aránya - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére