Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. December 29. 21:42, szombat | Belföld
Forrás: mti

Marad a SZÉP-ség

Marad a SZÉP-ség

Fél évvel tovább használható fel a SZÉP kártya

Május 31-éig meghosszabbította a kormány a SZÉP kártyákra 2011-ben feltöltött összegek felhasználásának határidejét – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton.

Az eredeti szabály szerint a kibocsátást követő év végéig volt lehetőség a kártya alszámláin rendelkezésre álló pénz elköltésére. Tekintettel azonban az idei év végén lejáró és decemberig még fel nem használt elektronikus utalványok nagyságrendjére, a mintegy 145 millió forintra, a kabinet úgy döntött, hogy a SZÉP kártya kibocsátását követő második év május 31-éig meghosszabbítja az utalványok beváltási határidejét.

Így a 2011-ben feltöltött összegek idén december 31-e helyett 2013. május 31-éig használhatók fel, a 2012-es juttatások pedig 2014. május 31-éig költhetők el szállás- és vendéglátóhelyeken, illetve szabadidő-szolgáltatásra – tájékoztatott az NGM. A tárca közleménye szerint a határidő-hosszabbítással a kormány ösztönzi az előszezon vendégforgalmának növekedését is.

Hozzátették: a szabályozás új eleme, hogy ha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP kártyára feltöltött keretet, akkor a kibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a munkáltatónak, aki dönthet a további felhasználásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink