Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Január 18. 09:58, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon

Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon

Tavaly is tömegesen alakultak egyéni vállalkozások Magyarországon, a számuk megközelíti a félmilliót az Opten adatai szerint.

A céginformációs szolgáltató csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint a cégek számához viszonyítva a legtöbb egyéni vállalkozó az oktatásban, pénzügyi területen, a mezőgazdaságban és művészeti területen működik.

Hat éve töretlenül növekszik az egyéni vállalkozók száma Magyarországon, és a jogszabályok változásával 2019-ben még tovább növekedhet ennek a gazdasági formának a népszerűsége - fejtette ki a közleményben Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

Az Opten adatai szerint 2018-ban 75 558 egyéni vállalkozás jött létre, emellett 35 828 megszűnt, így az egyéni vállalkozások száma jelenleg 496 600. A tendencia egyértelmű, néhány héten belül fél millió fölé emelkedik a magyarországi egyéni vállalkozások száma - írták.

A gazdasági forma népszerűsége az alacsony adminisztrációs költségeknek, a gyors vállalkozás indításnak és a vállalkozási formát egyre jobban támogató jogszabályi környezetnek köszönhető - mondta az Opten szakértője. Hozzátette: idén az alanyi adómentesség kiterjesztése adhat újabb lökést az egyéni vállalkozási forma népszerűségének.

Rövid távon segíthet a gazdaságnak a sok új vállalkozás, hosszú távon azonban a sok mikrovállalkozás még problémákat okozhat, mivel az alacsony adminisztrációs szint egyben alacsonyabb transzparenciát is jelent. Az alacsony transzparencia pedig kockázatokat vihet a partner vállalkozások életébe - véli a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során