Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 11. 16:43, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Majd nézünk, mint a moziban...

Majd nézünk, mint a moziban...

Idén is ígéretes lesz a Múzeumok Éjszakája Cegléden

Mi a múzeum? Egy olyan otthonos épület, amely bejárást biztosít a történelembe és kulturális örökségünkbe. Segít abban, hogy megértsük, kik vagyunk, és mi dolgunk a világban. A múzeum épülete mozdulatlanul áll, ugyanakkor mozgásba hozza a képzeletünket, és védelmet ad. Védelmet ad, ahogy a szülőházunk is. A múzeum a kulturális és nemzeti örökségünk otthona.…”, írja Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a rendezvény hivatalos honlapján.

A Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvény idén XI. alkalommal kerül megrendezésre. A kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezi meg évenként az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, és a látogatói szám is évről-évre növekszik.

Az országos rendezvény az év legrövidebb éjszakájához, Szent Iván napjához igazodva június 22-én kerül megrendezésre, Cegléden június 29-én várják az érdeklődőket.

A Kossuth Múzeumban idén a 100 éves ceglédi mozié lesz a főszerep. A látogatókat az eddigi évekhez hasonlóan most is színes programokkal várják. Lesz fotókiállítás, diafilmvetítés. A múzeum előtti lezárt területen pedig egy kis múltidézésként filmdalokból összeállított koncert, élő kapcsolás a Torinoi Nemzeti Mozi Múzeumba, a Fügefalevél című film vetítése során bebarangolhatjuk az egykori Ceglédet, valamint a Szabadság Filmszínház régi ceglédi reklámjaiból is csemegézhetünk.

A belépés egész esete INGYENES, támogatói jegy váltható!

A filmes jelmezben érkezők között 2 db mozijegyet sorsolnak ki.Az igazi mozi élményhez pedig pattogatott kukorica, üdítő, és sós perec.

RÉSZLETES PROGRAM

A várhatóan jó hangulatú rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció