Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Július 03. 08:12, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron

Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron

Magyar rendőri kontingens utazott Horvátországba annak érdekében, hogy a magyar turisták által leglátogatottabb helyszíneken is vigyázzanak a magyar emberek biztonságára

- tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t kedden.

Rétvári Bence a közleményében azt írta: "számunkra mindenhol fontos a magyar emberek biztonsága, ezért a nyári szezonban nemcsak az ország határain belül, hanem azon kívül is megerősítjük a rendőri jelenlétet a turisták által leginkább látogatott területeken".

Hozzátette: sok magyar család számára kiemelt célpont Horvátország, ezért magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron, amivel a magyar turisták biztonságát szolgálják.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a külszolgálati feladatokat a magyar rendőrök a horvát rendőrök szolgálati idejéhez igazítottan látják el, gyalogosan és autóval is járőröznek.

"Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak" - írta az államtitkár.

Megjegyezte: a magyar rendőrök részt vesznek a turistáknak szervezett koncertek, illetve egyéb események biztosításában.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint a magyar rendőrök az angol mellett horvátul is beszélnek, így a kommunikációt jelentősen megkönnyítik, ha magyar turisták fordulnak hozzájuk. A rendőrök július 1-je és augusztus 30-a között az Isztriai Rendőr-főkapitányságon, Pulában és a Zadar Megyei Rendőr-főkapitányságon, Zadarban látják el feladataikat.

"A rendőrök nyáron azért dolgoznak, hogy a magyar családok biztonságban tudjanak pihenni, nyaralni" - írta az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.