Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Május 03. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Magyar mentőegységek is keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyeket

Magyar mentőegységek is keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyeket

A magyarországi hatóságok segítségét kérte a Temes megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU) a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyek kereséséhez, a magyar mentőcsapatok el is kezdték a keresést - számolt be kedden a felügyelőség közlése alapján az Agerpres román hírügynökség.

A határ menti romániai megye vészhelyzeti felügyelősége kedd reggel kérte a magyar hatóságok segítségét. "A magyar mentőcsapatok kis idővel ezelőtt el is kezdték a keresést a Makó és Nagylak közötti szakaszon" - idézte az ISU közleményét a hírügynökség.

A Temes megyei ISU mentőegységei kedd reggel újabb csapatokkal egészültek ki, miután két nap keresés után sem sikerült megtalálni a Maros romániai szakaszán vasárnap este történt csónakbaleset négy eltűntjét. A mentőegységek két felnőttet - egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit -, illetve két nagylaki gyereket keresnek.

Az Arad megyei rendőrség közölte, hogy kedden reggel szabadon bocsátották a felborult csónakot kormányzó 33 éves férfit, miután lejárt 24 órás előzetes letartóztatása. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A férfi ellen bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, miután a rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és mielőtt a kormányhoz ült, alkoholt fogyasztott. A csónak nem volt forgalomba helyezve, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba - öt felnőtt és hat kiskorú -, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A vasárnap esti csónakbalesetben egy gyerek meghalt, négy eltűntet még mindig keresnek a román és magyar mentőegységek.

Fotó: Román Rendőrség

Címkék: baleset, maros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.