Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 16. 09:06, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma kezdődik az Európai Mobilitási Hét

Ma kezdődik az Európai Mobilitási Hét

Ma kezdődik az Európai Mobilitási Hét, amely a városi közlekedés észszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza.

A mobilitási hét a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. Az idei mottó: "Közös út, közös jövő", a téma pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

Azt írták, hogy Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya itthon évről évre népszerűbb, tavaly már több mint kétszáz település vett részt a programokban, amivel Magyarország csaknem ötven ország versenyében a harmadik helyen végzett.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarország tizenhatodik alkalommal csatlakozik a programsorozathoz, amelynek keretében a hétvége mindkét napján lezárják a gépjárművek elől a budapesti Andrássy utat.

A közlekedési szolgáltatókon és a fővárosi közszolgáltató társaságokon túl több kerület, civil szervezet is kiállít, valamint különböző programokkal és koncertekkel várják a látogatókat.

Az Andrássy út lezárása miatt változik egyes közösségi közlekedési járatok menetrendje is: terelt útvonalon halad a 20-as, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 105-ös és a 979-es busz, valamint a 70-es, a 73-as, a 75-ös és a 78-as troli.

Címkék: európa, hét, mobilitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben