Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 08. 10:39, hétfő | Helyi

Lőrincz Viktor arany-, Tamás bronzérmes

Lőrincz Viktor arany-, Tamás bronzérmes

Ennél szebb zárása nem is lehetett volna az Eb-nek magyar szempontból

az utolsó napon a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor is aranyérmes lett, feltéve ezzel a koronát a magyarok egész heti, egészen pazar teljesítményére az újvidéki kontinensviadalon. Lőrincz Tamás súlycsoportváltás után bronzérmes lett!

Lőrincz Viktor nem szép, de annál munkásabb, küzdős, gyötrős birkózással teljesen megérdemelten szerezte meg pályafutása első Eb-aranyát, a döntőben pokoli meccsen győzte le 2:1-ről fordítva 3:2-re a török Metehan Basart.



"Boldog vagyok, mert úgy jöttem ide, hogy mindenképpen meg akartam nyerni az Eb-t, azok után, ami az olimpián történt - mindenki tudja, miről beszélek... Nagyon nehéz volt feldolgoznom mindezt, de lerendeztem magamban, rendet raktam a fejemben, és felálltam a padlóról: gőzerővel dolgoztam, a felkészülésem remekül sikerült, szerencsére a verseny is - mondta Lőrincz Viktor. - A döntőben is sikerült elfárasztanom az ellenfelemet, a végén már egyértelműen én kontrolláltam a meccset. Előzetesen biztos voltam benne, hogy a bátyám, Tomi is megnyeri az Eb-t, mert hiába ugrott fél év alatt két súlycsoporttal feljebb, fél év alatt is nagyon megerősödött - az elődöntőben elkövetett egy taktikai hibát, és kikapott, ekkor picit elkeseredtem, de nagy lendületet adott, amikor láttam, hogy a bronzmeccsét milyen szépen megnyerte."

Olimpiai ezüstérmesünk, Lőrincz Tamás szintén remek eredménnyel zárt, hiszen a riói olimpiai után nem is egy, de két kategóriát lépett feljebb egyszerre, de egyszerűen látszik, van akkora klasszis, hogy a jóval erősebb 75 kg-osok között is simán a világ élvonalába tartozik - ezt most egy Eb-bronzéremmel jelezte; bronzmeccsét például szemet gyönyörködtető akciókkal, végül tussal rendezte le három perc alatt a moldovai Mihail Bradu ellen.



"Nagyon hosszú és kemény nap volt ez. Így, hogy súlycsoportot váltottam, teljesen át kellett alakítanom a felkészülésemet, hiszen a 66 kilósok között én voltam az egyik legerősebb - hát, itt 75-ben egyelőre nem így van... - mondta Lőrincz Tamás. - Kettős érzéseim vannak: alapvetően örülök, hiszen az új kategóriában első versenyemen dobogóra tudtam állni, de úgy érzem, maradt még bennem tartalék; mindenesetre az elődöntőben a bolgár ellenfelem nagyon ügyes volt, nem tudtam legyőzni. Napról napra erősödöm, a cél, hogy rendesen beleerősödjek a 75 kilóba is!"

A magyar kötöttfogású válogatott ezzel szenzációs tettet hajtott végre: nyolc éremmel - két arany, két ezüst és négy bronz - térnek haza az újvidéki kontinensviadalról, ezzel pedig olyan hagyományosan erős nemzetek előtt, mint az oroszok, törökök, és a szovjet utódállamok előtt biztosan nyerték meg a csapatversenyt.

Forrás: nso.hu

#lőrincztamás #lőrinczviktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció