Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 14. 12:43, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Lezárult a mozihét

Lezárult a mozihét

Napra pontosan egy hétig ünnepeltük a 100 éves ceglédi mozit.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával június 5-e és 12-e között ingyenes ünnepi filmhétre várták a ceglédieket. A Huszárik Zoltán Art teremben mindennap egy-egy klasszikusnak számító magyar filmet vetítettek le a közönségnek, akik igazi múltidéző gyöngyszemeket láthattak, úgy, mint a Dollárpapa, az Isten hozta őrnagy úr, az Egészséges erotika, vagy a Szerelem első vérig. Az ünnepi hetet a Magyar vándor című film vetítése zárta, melyet a közönség a film egyik főszereplőjével, Szabó Győzővel nézhetett végig.

A szerdai díszelőadás vetítése előtt a Kossuth Múzeumban egy zártkörű kiállítás megnyitóra gyűltek össze a ceglédi Uránia Mozi vezetősége és munkatársai. A vendégeket Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója mellett Földi László polgármester, valamint Pap Zsolt, a mozi ügyvezetője köszöntötte. A mától a közönség számára is megnyílt Magyar filmművészek című fotókiállításon Markovics Ferenc, ceglédi származású fotóművész filmforgatásokon készített képeit láthatjuk.


A mozi ünnepi vetítésének közönségét Bíró József, a mozi vezetője köszöntötte, aki a mai modernkori vívmányok mellett bemutatta az egykor volt filmvetítő eszközöket is, múltidézésként pedig a ceglédi moziról készült képes összeállítást, valamint a ’60-as évekbeli ceglédi üzleteket népszerűsítő reklámdiákat nézhette meg a közönség.

A filmvetítést követően pedig a mozi meghívott vendége, Szabó Győző válaszolt a hozzá intézett kérdésekre.

Az ünnepi mozi hét lezárult, azonban ezzel még mindig nincs vége a mozizásnak, hiszen idén a Múzeumok Éjszakája is a ceglédi moziról szól majd.

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció