Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2021. Április 02. 14:00, péntek | PR

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

A koronavírus miatti lezárások az élet sok területén okoznak nehézséget. Ha éppen most kellene nyelvvizsgáznod diplomához, álláskereséshez, külföldi felvételihez, akkor sincs veszve minden. Mutatjuk a megoldást!

Az élet nem áll meg, csak kicsit nehezedik, mióta a Covid miatti korlátozásokkal kell együtt élnünk. Próbáljuk folytatni az életünket, de most ki kell használni az új lehetőségeket és ügyes megoldásokat, hogy meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk. Szerencsére a nyelvvizsga megszerzésére is létezik ilyen új megoldás, amiről bővebben az euroexam.org oldalon is olvashatsz, de összefoglaltuk a lényegét neked.

Mi az az online nyelvvizsga?

Az online nyelvvizsga lehetőség már egy éve elérhető néhány nyelvvizsgaközpont kínálatában. Van némi eltérés az egyes nyelvvizsga központok módszertana között. Mi az euroexam.org oldalon meghirdetett feltételeket soroljuk el, de alapvetően a többi központ is így működik.

A legfontosabb azt kiemelni, hogy az online nyelvvizsga teljesen egyenértékű a személyesen tett vizsgával. A kiadott nyelvvizsga bizonyítványban nem szerepel, hogy milyen formában történt a vizsga, csak az elért eredmény. Az egyetlen különbség, hogy nem kell beutaznod a vizsgaközpontba, hanem az otthonod kényelméből és biztonságából tudsz vizsgázni.

Az online nyelvvizsga esetében is van szóbeli és írásbeli rész, csak a technikai lebonyolítás más, mint a hagyományos vizsga esetében.

Hogyan zajlik az online nyelvvizsga?

Két eszközre van szükséged az online nyelvvizsgához: egy számítógépre, vagy laptopra stabil internet kapcsolattal és egy mobiltelefonra. A gépen végzed a vizsgát, míg a mobiltelefon a digitális teremőr, amin keresztül a vizsgát felügyelők győződnek meg róla, hogy minden rendben zajlik és nem megengedett segédeszközt nem veszel igénybe a vizsgához.

Az írásbeli vizsga pont olyan feladatokkal zajlik, mint az élő vizsga. Lehetnek feleletválasztós feladatok, nyelvi tesztek, kiegészítendő feladatok attól függően, hogy milyen nyelvvizsgát választottál. A fogalmazási részt ebben az esetben gépelned kell, ezért érdemes lehet ezt kicsit gyakorolni, hogy megfelelő sebességgel tudj írni.

A szóbeli vizsga egy videókonferencia jellegű felületen történik, ahol a vizsgáztatóval és, amennyiben van, a vizsgázó társaddal egyidejűleg tudsz beszélgetni. Ez a felület az online nyelvvizsga felületen belül érhető el, nem külső szoftvert használ a rendszer.

Az online nyelvvizsga további előnye, hogy hamarabb kapsz róla eredményt, mivel minden digitálisan zajlik, így a rendszer a feladatlapok nagyrészét automatikusan tudja javítani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 13:48, péntek | PR

Kazáncsere okosan

Számtalan teendő és talán még több lehetőség van előttünk, ha fűtéskorszerűsítésre szánjuk rá magunkat.

2021. Március 19. 15:40, péntek | PR

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre.

2021. Március 05. 15:43, péntek | PR

Így azért egyszerűbb szállást találni a Ceglédi Fürdő közelében

A jó idő közeledtével egyre több időt tudunk a szabadban tölteni. Ilyenkor nem csak sétálni, kirándulni lehet elindulni, de érdemes elgondolkodni azon, hogy elutazunk valahova, és kiszakadunk a monoton hétköznapokból.